Martínez Dalmau adverteix que els valencians no poden fiar al PSOE la reforma del finançament

Els representants d'Unides Podem-Esquerra Unida consideren que, perquè el País Valencià estiga ben finançat, cal que la formació morada forme part del govern de Pedro Sánchez a la Moncloa
13 abril 2019 14:28h
Dalmau ha garantit que Unidas Podemos impulsarà des de l'executiu espanyol la reforma del finançament.  

VALÈNCIA. El candidat d'Unides Podem-Esquerra Unida a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat aquest dissabte que només un govern conformat per Unides Podem i el PSOE garantirà un finançament just per al País Valencià.

Dalmau ha recordat que aquest divendres, 12 d'abril, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va obrir la campanya electoral a Castelló de la Plana però no va concretar el seu compromís amb la reforma del sistema de finançament ni quant a terminis ni quant a model.

El candidat de la confluència ha recordat que Unidas Podemos és la formació amb implantació estatal que amb més detall ha introduït en el seu programa electoral la reforma del sistema de finançament i, a més, és l'únic que exigeix donar una solució al problema del deute de les autonomies.

Dalmau ha garantit que Unidas Podemos impulsarà des de l'executiu espanyol aquesta reforma, al mateix temps que la completarà amb altres qüestions importants, com ara la implantació d'una reforma fiscal progressiva o la reestructuració del deute de la Generalitat derivat dels problemes ocasionats per l'injust sistema de finançament i que supera ja els 46.000 milions d'euros.

Així mateix, ha recordat que Unides Podem-Esquerra Unida proposa blindar les inversions de l'Estat a la demarcació d'Alacant: "En els Pressupostos Generals del PSOE les inversions per habitant a la província continuaven sent la meitat que a la resta d'Espanya. Cal acabar amb el maltractament i el menysteniment històric a Alacant".

El PSOE, ha insistit el candidat, "no garanteix un finançament just per a la Comunitat. Ja ho hem vist altres vegades: ho prometen en campanya però ho incompleixen al govern. La Comunitat Valenciana no pot fiar-se del PSOE".

Per part seua, la candidata autonòmica d'Unides Podem-Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha indicat que "els canvis necessaris per a millorar el benestar de la gent han d'escometre's en paral·lel des de la Generalitat i l'Estat".

Pérez Garijo ha definit com "molt innocent, fregant la mentida, el fet de pensar que poden desenvolupar-se polítiques de progrés al Consell mentre al Consell de Ministres s'aplica el programa de retallades socials de Ciutadans".

Finalment, la candidata de la confluència ha afirmat la "total predisposició a afavorir un govern del Botànic i un govern de l'Estat més valent que permeta el desenvolupament social i econòmic; el benestar de la ciutadania a través de serveis públics de qualitat, i un futur d'igualtat i sostenibilitat ambiental".

next