Marzà assegura que el nou col·legi Severí Torres de Castelló de la Ribera obrirà les portes el 2020

El conseller d'Educació afirma que les obres de reforma integral del col·legi estaran acabades en el primer semestre del pròxim any
26 agost 2019 18:07h
La construcció del nou Severí Torres ha sigut una reclamació constant del veïnat de Castelló de la Ribera durant l'última dècada. / TWITTER @VICENTMARZA

VALÈNCIA. El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la reobertura del trinquet de Castelló de la Ribera, junt amb el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, en el context de les Festes Majors i de Moros i Cristians. A més, el conseller ha aprofitat la visita per a conéixer de primera mà la construcció del nou CEIP Severí Torres i ha estat acompanyat per l’alcalde de la localitat, Òscar Noguera, i part de l’equip de la corporació municipal.

Segons explica Educació en un comunicat, la inversió de la Generalitat en el nou Severí Torres és de vora 4,6 milions d'euros i inclou la construcció de 8 unitats d'Educació Infantil, 15 de Primària, menjador per a 250 alumnes en dos torns i un gimnàs. Està previst que les obres finalitzen en el primer semestre de 2020 i es configurarà una escola amb capacitat per a 525 xiquetes i xiquets.

Marzà ha assenyalat que les obres del nou centre educatiu "van a bon ritme" i ha assegurat que "és un dels objectius prioritaris de la Conselleria" que l'alumnat del Severí Torres "tinga, per fi, les aules dignes que es mereixen". "Unes bones infraestructures escolars són imprescindibles per a dur avant l'escola de qualitat que volem per al poble de Castelló", ha dit Marzà, qui ha afegit: "Aquest serà l'últim curs en què l'alumnat del Severí Torres estarà en diversos edificis separats per una ronda de circulació de vehicles".

La construcció del nou CEIP Severí Torres és una reivindicació de fa anys del veïnat de Castelló de la Ribera. Els governs del PPCV, recorda la Conselleria d'Educació, "mai van adjudicar l’obra, encara que la van licitar dues voltes. Una, el 2010, però caducà al cap de sis mesos per falta de fons, i una altra, dos mesos abans de les eleccions autonòmiques de 2015".

El Botànic la va adjudicar l'abril del 2016 però l'empresa adjudicatària va bloquejar l'obra dos mesos després de començar els treballs quan només havia executat un 2% del projecte. "La Conselleria d'Educació va considerar inassumibles les exigències econòmiques de l'adjudicatari, la qual cosa la va obligar a rescindir el contracte i tornar a licitar i adjudicar l'obra, operació que va concloure el mes de novembre del 2018", assenyala el comunicat.

A més de la reforma integral del CEIP Severí Torres, la Conselleria d'Educació, a través del pla Edificant, també treballa en altres millores de les aules públiques d'aquest poble de la Ribera Alta. Així, hi ha prevista una inversió d'1,5 milions d'euros per a l'Institut Vicente Gandia per tal de millorar l'accessibilitat del centre, tant exterior com interior, amb la instal·lació d'un ascensor. A més, també se substituiran les fusteries exteriors i els vidres d'aquestes, es renovaran les pistes esportives i la tanca del centre.

La intervenció també preveu reformes en el gimnàs de l'institut i la substitució de la caldera de la calefacció. Una vegada l'aprove el Ple Municipal i puga signar-la el conseller, la Conselleria transferirà els fons al consistori per tal que en tramite les obres.

Reobertura del trinquet

Pel que fa al trinquet de la localitat, la Direcció General d'Esports ha aportat una ajuda de 100.000 euros per a la remodelació d'aquesta infraestructura esportiva. Els treballs de millora i modernització han suposat una inversió total de 350.000 euros.

Marzà ha destacat que "és importantíssima la col·laboració entre institucions per afavorir millors serveis a la ciutadania. El trinquet de Castelló n'és un bon exemple, gràcies a les inversions que hem dut a terme des de l'Ajuntament, la Diputació de València i nosaltres, Esport de la Generalitat. Ara el trinquet és de titularitat municipal, amb unes instal·lacions ben completes que serviran per a impulsar el nostre esport al poble i a la comarca".

Les obres han consistit en la realització de canvis a la zona de joc, la construcció d'un magatzem, serveis i vestidors per a persones amb diversitat funcional, per a homes i dones. Els treballs han inclòs l'habilitació d'una zona per a reunions de l'escola de pilota, així com un bar.

La reobertura de les instal·lacions de pilota s’ha fet amb la celebració de dues partides de raspall femení i masculí en el context de les Festes Majors i de Moros i Cristians de la localitat. La partida femenina de raspall l'han disputada Aida i Noelia contra Ana i Myriam, i la masculina, Moltó i Sanchis contra Marrahí i Seve.

next