Marzà reclama més pressupost per a À Punt: "És la Ford de l'audiovisual valencià"

El conseller afirma que s'ha de considerar la televisió valenciana com "una inversió en informació, en servei públic i en llocs de treball"
11 agost 2019 12:22h
Marzà ha comentat que À Punt és el "tractor" del sector audiovisual. / IMATGE D'ARXIU EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s'ha mostrat convençut que À Punt "ha de tindre més pressupost" perquè, segons ha afirmat, la radiotelevisió pública valenciana és "la Ford de l'audiovisual valencià". 

Marzà s'ha pronunciat així en una entrevista concedida a Europa Press en la qual s'ha referit a la situació de l'ens públic i ha advocat pel fet que dispose de més recursos "per a poder funcionar com a vertader tractor del sector audiovisual valencià". 

"De no tindre radiotelevisió pública a tindre'n ja s'ha notat la millora, però fa falta que el sector reviscole encara més i que À Punt es veja com una inversió en informació, en servei públic, cultural i en llocs de treball. A més, d'una forma transversal, ja que d'ella depenen també en bona part altres sectors, com ara el de les arts escèniques o la música", ha raonat. 

Preguntat sobre per què l'ens que dirigeix Empar Marco no compta amb un major pressupost, el conseller ha contestat: "Perquè fins ara Les Corts Valencianes ho han decidit així". 

En aquest punt, ha recordat la proposta de la seua formació, Compromís, perquè es destine a À Punt el 0,3% del pressupost de la Generalitat. "Jo, no solament com a membre de Compromís, sinó com a conseller de Cultura, també ho pense", ha recalcat. 

Els Goya a València

D'altra banda, el responsable de política cultural del Consell s'ha referit a les converses impulsades des de l'Ajuntament de València perquè la ciutat aculla la Gala dels Premis Goya el 2021 en commemoració del centenari del naixement del director de cinema valencià Luis García Berlanga. 

Sobre aquesta qüestió, Marzà ha comentat que "cal explorar totes les vies, però primer s'ha d'enfortir el sector i després vindrà celebrar-lo". "L'aposta ha de ser per un sector audiovisual potent perquè no solament tinguem el debat de si venen o no els Goya, sinó que estiguem en condicions de guanyar-los per les nostres produccions", ha recalcat. 

Al seu judici, "s'ha treballat molt bé des de l'Ajuntament de València en la captació de rodatges i també des de la Conselleria amb ajudes, amb els Premis de l'Audiovisual i amb la radiotelevisió pública". 

"Ara cal fer un pas més per a continuar enfortint el sector, i aquesta és la nostra prioritat. No diem que no volem que vinguen els Goya però no és la nostra prioritat en aquests moments", ha finalitzat.

next