Marzà assegura que el curs vinent totes les aules de Primària tindran tutor generalista

La primera proposta d'arranjament escolar estima l'augment de 84 unitats a tot el territori valencià per al pròxim any acadèmic
19 febrer 2019 17:30h
El conseller recorda que durant aquesta legislatura el sistema educatiu ha crescut en 6.000 nous docents. EFE

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat una primera proposta d'arranjament escolar de segon cicle d'Infantil i de Primària dels centres educatius públics als consells escolars municipals, perquè cada municipi l'estudie i, en cas que calga fer ajustos, puga presentar al·legacions perquè siguen estudiats els casos de cara a la proposta final per al curs 2019-2020.

La primera proposta d'arranjament escolar, feta municipi a municipi, s'assegura la permanència de les places de professorat que en el curs actual hi ha a les escoles i, a més, recupera el 6é tutor generalista de Primària en aquells que no en tenien.

En aquest sentit, el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha recordat que "una de les retallades que va fer l'anterior govern va ser eliminar a tots els centres educatius públics un tutor generalista. Aquest curs nosaltres ja l'hem recuperat en el 63% de les escoles i el pròxim curs el 100% dels centres educatius d'Infantil i Primària l'hauran recuperat".

Així mateix, el màxim responsable d'Educació ha apuntat que "des de l'inici de la legislatura fins ara hem augmentat en 6.000 els docents que treballen al nostre sistema educatiu. Ara recuperem, a més, el 100% de tutors generalistes" i, a més, "hi haurà més docents a les escoles el pròxim curs”, ha destacat Marzà sobre aquesta primera proposta d'arranjament escolar que ha enviat Educació a cada consell escolar municipal.

Primera radiografia d'unitats educatives per al curs 2019-2020

L'esborrany que s'ha enviat als consells escolars municipals se centra en el segon cicle d'Infantil i Primària dels centres educatius públics. Aquesta proposta encara no inclou les noves unitats educatives de 2 anys gratuïtes que s'estan estudiant perquè s'òbriguen en escoles, ja que s'està elaborant l'estudi de peticions dels ajuntaments que ho han sol·licitat i les possibilitats d'obrir-les segons les necessitats d'espais que es requereixen.

La proposta feta en aquesta primera fase dona un resultat positiu de 84 unitats educatives més en segon cicle d'Infantil i Primària. Les comarques de la demarcació d'Alacant sumen 52 unitats; les de la demarcació de Castelló, sis, i les de la demarcació de València, 26.

Els consells escolars municipals i els sindicats de l'ensenyament poden presentar al·legacions fins al 7 de març, ha indicat la Conselleria d'Educació.

next