Marzà proposarà un pla on els xiquets podran emportar-se gratuïtament un llibre de les llibreries

El programa de Compromís per a incentivar la lectura està adreçat als menors de 6 anys, amb l'objectiu d'afavorir que les famílies s'acosten als establiments 
10 abril 2019 17:57h
El conseller de Cultura recorda que en aquesta legislatura els valencians que llegeixen han passat del 58% al 61%. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. El candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, s'ha reunit amb representants de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) aquest dimecres per a explicitar les mesures destacades del programa de Compromís en la promoció del sector del llibre i el foment de la lectura.

L'actual conseller d'Educació i candidat a les Corts per Castelló ha anunciat que "amb el projecte 'Tria un llibre', els xiquets i xiquetes valencians de 6 anys tindran l'oportunitat de rebre a les llibreries valencianes de forma gratuïta un llibre de lectura". La campanya busca afavorir que les famílies s'acosten a les llibreries, incentivar la lectura dels més menuts i animar a la lectura en l'àmbit familiar.

Marzà ha detallat que "aquesta mesura se suma a totes les línies d'actuació que ja hem dut a terme durant aquesta legislatura a la Conselleria de Cultura mitjançant el Pla de Foment del Llibre i la Lectura, que hem impulsat junt amb FULL".

En aquesta trobada, Marzà ha exposat el disseny d'un projecte que "es durà endavant si les valencianes i els valencians confien en Compromís per a governar la pròxima legislatura".

Pla de Foment del Llibre i la Lectura ‘Llegim, llegim, llegim’

Cal recordar que en l'actual legislatura, Vicent Marzà, com a conseller de Cultura, ha impulsat el Pla de Foment del Llibre i la Lectura consensuat amb el sector i que "ha provocat no només un augment en les ajudes al sector, sinó el que és més important, un augment de la taxa de lectura per damunt de la mitjana espanyola. Hem passat del 58% al 61% de les valencianes i valencians que lligen", ha conclòs Marzà.

next