Marzà proposa que la Generalitat assumisca el MuVIM, el Magnànim i el Teatre Escalante la pròxima legislatura

Compromís assegura que els treballadors i les institucions culturals de la Diputació de València s'adscriuran a l'administració autonòmica 
12 abril 2019 19:00h
La coalició planteja impulsar una Llei Valenciana de les Arts Escèniques i exportar el model del Centre del Carme a altres espais de Castelló de la Plana i Alacant. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. Compromís ha organitzat l'acte 'La cultura és imparable' per a presentar les línies de treball en matèria cultural per part de la coalició per a la pròxima legislatura i prendre nota de les propostes que plantege el sector de les indústries culturals i creatives valencianes.

En l'acte ha participat el candidat al Congrés, Joan Baldoví, i el candidat a les Corts per Castelló de la Plana, Vicent Marzà. "L'objectiu fonamental de Compromís és garantir que s'acomplisquen els drets culturals dels valencians i les valencianes. Perquè entenem que la política cultural és una política social i això implica desplegar mesures que s'adrecen a totes les persones i a tot el nostre territori", ha emfatitzat Baldoví.

Al seu torn, Vicent Marzà ha anunciat que "la pròxima legislatura assumirem des de la Generalitat les principals institucions culturals de les diputacions per a dotar de múscul en l'àmbit autonòmic diverses institucions culturals" i ha afegit "tant el personal com el pressupost del MuVIM, el Teatre Escalante o la Institució Alfons el Magnànim estaran adscrits a Cultura de la Generalitat".

L'acte ha estat conduït per Verònica Ruiz i també ha comptat amb les intervencions de Marga Landete per a parlar sobre mesures encaminades a impulsar la música; Irene Ballester per a abordar les arts plàstiques; Dolors Pedrós per a parlar de llibre; Ramon Rosselló per a exposar accions relacionades amb les arts escèniques; Ximo López per a explicar mesures en matèria de patrimoni, i Francesc Felipe per a parlar de la línia programàtica en matèria d'audiovisuals.

En aquest context, Marzà també ha fet esment a l'anunci de la campanya 'Tria un llibre', que va traslladar aquesta setmana a la Fundació pel Foment del Llibre i la Lectura (FULL). L'actual conseller de Cultura ha detallat que, en la pròxima legislatura, Compromís pretén impulsar una Llei Valenciana de les Arts Escèniques, aprovarà l'Estatut de la Música, impulsarà el programa Patrimoni Edificant, crearà un Market Place valencià audiovisual i reforçarà el model del Centre del Carme Cultura Contemporània amb espais semblants a les ciutats de Castelló de la Plana i Alacant.

Vicent Marzà ha advertit que, malgrat el camí recorregut durant aquesta legislatura, "queda molt per fer i continuarem imparables potenciant el pensament crític i la cultura per a fer front als reaccionaris, al pensament únic i a la banalitat i l'oportunisme".

La trobada ha estat amenitzada per la DJ Nonai Sound i la grafitera La Nena Wapa Wapa, qui ha realitzat una intervenció durant l'acte.

next