Marzà reitera que les subvencions de la Conselleria s'adjudiquen d'acord amb les bases de l'Administració

El conseller d'Educació insisteix que l'Administració Pública obliga les empreses a reintegrar les quantitats rebudes quan troben que hi ha hagut "irregularitats" en el seu ús
28 novembre 2019 14:15h
Marzà ha defensat el sistema d'ajudes al valencià. / EP

VALÈNCIA. El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha reiterat aquest dijous que totes les subvencions per a la promoció del valencià s'adjudiquen d'acord amb les bases establides en el procés administratiu, que també preveu mecanismes de control. Així ho ha defensat davant les preguntes respecte de la investigació oberta per un jutjat de Barcelona per a estudiar les ajudes de la Generalitat rebudes per empreses catalanes, una informació avançada per El Confidencial

"Estic segur que el procediment dels tècnics ha sigut el correcte", ha afirmat el conseller, tot afegint que, "quan alguna empresa no ho ha fet correctament, s'inicia un procediment específic" perquè es reintegren a la Conselleria les ajudes rebudes. 

Així va ocórrer recentment amb dues societats audiovisuals de Castelló, Canal Maestrat i Kriol Produccions, de l'empresari Adell Bover. Educació va reclamar-los 200.000 euros en trobar "irregularitats" en les factures i va enviar els preceptius informes a la Fiscalia, a l'Agència Antifrau i a la Inspecció de Treball. 

Al voltant de la investigació de Barcelona, en què també participa la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, Marzà ha explicat que no han rebut "cap notificació oficial" al respecte, però que tenen "claríssim" que respectaran la legalitat i que col·laboraran amb la justícia. 

"Si veiem que s'ha fet malament, demanarem que es tornen els diners", ha incidit. A més, ha insistit que "si no s'ha fet bé en espais que no tenen a veure amb la Conselleria", s'ha de aclarir "allà on toque". Segons ha insistit, tots els procediments de l'Administració Pública s'han aplicat "d'acord amb l'estat de dret" i si és l'empresa la que no ha dedicat la subvenció a la finalitat prevista, la Conselleria no pot fer més que demanar que es retornen els diners. 

Canvi en el procediment

Marzà també ha anunciat que, a partir del 2020, les ajudes per a la promoció del valencià canviaran el seu procediment d'adjudicació. Fins ara, s'atorgaven en funció dels projectes prevists, que després s'havien de justificar amb les corresponents factures per a rebre la quantitat fixada. El nou sistema preveu que les ajudes s'adjudicaran només en base a projectes ja executats.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next