Marzà vol que les escoles siguen espais "lliures d'odi" i advoca perquè l'educació genere pensament crític

El conseller d'Educació critica els partits de dretes que "agiten les vísceres" en matèria educativa
25 agost 2019 13:36h
Marzà defensa que es protegisquen els professors perquè no prolifere el discurs de l'odi a les escoles. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha defensat que els centres educatius han de ser espais "lliures d'odi" i ha reconegut sentir-se "preocupat" pels "atacs" al professorat i pels missatges que es llancen des d'alguns sectors: "Som i serem mur de contenció davant això".

Així ho ha asseverat el responsable de política educativa del govern valencià en una entrevista concedida a Europa Press en la qual ha reconegut que li preocupa que es puguen traslladar a l'àmbit escolar missatges contraris als drets de les dones, el col·lectiu LGBTI o que puguen fer que els professors "no se senten lliures".

"Tenim clar que som i serem el mur de contenció a això i si cal posar-se davant perquè això no traspasse als centres, ho farem. No hi ha pitjor ensenyament que el de perseguir qui pensa diferent, perseguir el professorat i fomentar el discurs de l'odi", ha argumentat.

El conseller ha insistit que "els centres han de ser espais lliures de tota mena d'odi i discriminació". "I això passa per protegir al professorat perquè se senta lliure. Quan sent acusacions, no dubte a respondre perquè no poden tocar els nostres professors", ha postil·lat.

"Per a pensar no val el dogmatisme"

En aquesta línia, ha sostingut que "el sistema educatiu és essencial per a la democràcia perquè ajuda a fer que la gent siga crítica", al mateix temps que ha defensat que "els professors han de ser prou capaços de fer pensar als seus alumnes perquè puguen qüestionar-ho tot, fins i tot la ideologia dels seus pares, per a pensar no valen el dogmatisme".

Marzà ha criticat "els partits de dretes" que "agiten les vísceres" en el tema de l'educació. En aquest punt, ha fet notar que això no es produeix únicament perquè hi ha "un partit nou" –en referència a Vox–, sinó que "ho ha fet també el PP".

"Em sembla una inconsciència agitar les vísceres i que això puga traspassar al dia a dia dels centres. En la passada legislatura ho va fer el PP i en alguns moments Ciutadans i ara els tres partits de la dreta", ha rematat.

next