La 'mascletà' de dilluns banya el cel de taronja amb noms de mítics del València CF pel seu 100é aniversari

Sis minuts i 300 quilograms de material pirotècnic serviran d'homenatge a l'equip valencianista
18 març 2019 11:30h
L'espectacle ha comptat amb la col·laboració de José Manuel Crespo, mestre de Pirotècnica Valenciana.

VALÈNCIA. La mascletà d'aquest 18 de març tenyirà el cel de taronja amb una disparada que inclourà els noms dels jugadors mítics del València CF entre els trons. Amb més de sis minuts i 300 quilograms de material pirotècnic, l'espectacle servirà de celebració pel centenari del club de futbol, que es va fundar el 18 de març del 1919.

L'espectacle pirotècnic, 'Amstel mascletà taronja', ha sigut creat per aquesta empresa, patrocinadora de l'equip esportiu i de totes les mascletaes que es disparen a la plaça de l'Ajuntament durant les Falles, en col·laboració amb José Manuel Crespo, mestre de Pirotècnica Valenciana, ha explicat l'empresa en un comunicat.

D'aquesta forma, durant la mascletà es realitzarà un reconeixement a la trajectòria del club, incloent els noms dels seus jugadors mítics entre els trons, com ara Arias, Kempes, Ayala, Carboni, Mendieta o Albelda, entre d'altres.

Aquest espectacle inclou innovadors efectes sonors i visuals per a una disparada de sis minuts i mig, amb prop de 300 quilos de material pirotècnic, encara que Crespo ha puntualitzat: "No volem revelar massa perquè la gent s'acoste a veure-ho aquest dilluns i se sorprenga amb el que hem preparat".

La iniciativa forma part del programa oficial d'activitats amb les quals es festegen els cent anys de vida de l'equip, la trajectòria esportiva del qual inclou una vintena de títols i de la qual formen part futbolistes com Arias, Kempes, Ayala, Carboni, Mendieta i Albelda, entre molts altres. Tots ells estaran representats en aquesta disparada els trons de la qual portaran els noms dels jugadors icònics de l'equip.

El pirotècnic José Manuel Crespo és un gran aficionat del València CF i ja va tindre l'oportunitat de disparar una altra mascletà especial per a celebrar el 90é aniversari de l'equip i ha rebut el projecte del centenari "amb molt d'entusiasme". "Molts dels treballadors de la pirotècnia són seguidors del club, fins i tot jo sóc afiliat. Ha sigut com un regal poder participar en aquest reconeixement", ha assenyalat.

next