Mata, Bravo, Soler i Caballero lideren la llista del PSPV a les Corts per València

En la candidatura socialista s'han inclòs els consellers i s'ha evitat l'enfrontament entre els diferents corrents interns 
7 març 2019 12:00h
S'ha arribat a un acord entre els seguidors de Puig i Ábalos. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, serà el cap de llista del PSPV a les Corts per València, en la qual el seguiran de dos la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; de tres el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, i de quatre Mercedes Caballero, mà dreta de José Luis Ábalos al País Valencià.

Un acord entre els seguidors del secretari general del PSPV, Ximo Puig, i els del secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha permés consensuar les llistes amb què els socialistes concorreran a les Corts, al Congrés i al Senat en les eleccions del 28 d'abril, segons han indicat a EFE fonts socialistes.

En la llista a les Corts per València, el cinqué lloc l'ocuparà el secretari d'Organització del PSPV, José Muñoz; el sisé, l'alcaldessa de Quart de Poblet, Carmen Martínez; el seté, el diputat Alfred Boix, i el huité està pendent de decidir entre Concha Andrés i Rosa Peris, per la qual cosa qui no ocupe aquest lloc anirà en el deu.

El nou està pendent de tancar, però serà designat per seguidors d'Ábalos, que també han proposat el número onze de la llista (el regidor de Requena David Calvo) i el número dotze (la militants de Torrent Trinidad Castelló).

Els criteris que s'han seguit han sigut incloure els consellers però no els secretaris autonòmics ni els directors generals i mantindre el gruix de diputats autonòmics actuals en una llista en la qual no repetirà l'escriptor Fernando Delgado.

Congrés i Senat

La llista per València al Congrés la liderarà el ministre José Luis Ábalos, a qui seguiran, en aquest ordre, la secretària d'Estat Ana Botella, el regidor de València Vicent Sarrià, la diputada provincial Isabel García, el regidor de Xera Toni Quintana i la tinent d'alcalde d'Ontinyent Rebeca Torró.

Pel que fa a la candidatura al Senat, està pendent de decidir si l'encapçala el diputat Ciprià Císcar o la diputada provincial Mercedes Berenguer. A més, falta encara incloure una persona independent, segons han explicat fonts de la negociació.

L'objectiu de les negociacions ha sigut no arribar a l'enfrontament entre tots dos corrents i aconseguir un acord en què la majoria del partit es veja representat en totes les llistes, tant les que es plantegen a les Corts com a les Corts Generals.

El comité provincial del PSPV de València es reunirà aquest dijous per a aprovar les propostes de llistes al Congrés i al Senat que planteja l'executiva, així com diverses llistes municipals. Aquest comité aprovarà també la llista a les Corts que es portarà al comité nacional d'aquest dissabte.

next