Mata: “El PP torna als pitjors temps de Montoro: dir que tot està molt mal per a oferir-se com els salvadors"

El portaveu del PSPV assegura que els populars "desconeixen la realitat, els números i les estadístiques i volen situar-nos en un espai de terror econòmic en el qual no vivim"
23 agost 2019 14:05h
Mata assegura que "mai" baixaran imposts "als qui més tenen". / EUROPA PRESS 

VALÈNCIA. El subsecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista a les Corts, Manolo Mata, ha afirmat que el Partit Popular "ha tornat als pitjors temps de Montoro: dir que tot està molt malament per a oferir-se com a salvadors", ja que "desconeixen la realitat, els números i les estadístiques i volen situar-nos en un espai de terror econòmic en el qual no vivim".

D'aquesta manera ha respost un comunicat del PPCV en que insta Ximo Puig a convocar un pacte per l'estabilitat econòmica davant una possible recessió econòmica. "En aquest primer semestre, les exportacions valencianes han crescut i tindrem un excel·lent any turístic", ha assenyalat el síndic socialista, que ha volgut recordar que "el PP ens va deixar un 24,3% d'aturats en la Comunitat Valenciana el 2015 i aquesta xifra s'ha reduït en 10 punts".

Al seu judici, l'any passat es van poder posar en curs "importants inversions creant un impuls definitiu" per al País Valencià que no s'ha produït per l'"aliança perversa del Partit Popular, Ciutadans i els independentistes, que van tombar el pressupost de 2019 de Pedro Sánchez". "Ens espera al setembre un trimestre dur, però per descomptat amb la confiança en un govern del Botànic que continuarà treballant sempre per a millorar les condicions de vida dels valencians i valencianes", ha transmés Mata.

També ha posat l'accent en els 250 milions d'euros que s'"han esfumat" en els rodalies valencians "per la irresponsabilitat del PP", una xifra que "haguera situat els nostres rodalies en una situació moltíssim millor que la que tenim ara, causada per la deixadesa de tants anys de desinversions del PP". A més, ha declarat que el Consell de Ximo Puig no farà "ni un pas arrere en les polítiques socials, que ja estan consolidades i són irreversibles", i ha agregat que ara és el moment de tranquil·litzar els agents econòmics, cosa per la qual el president Ximo Puig ja es va reunir amb els sindicats i els empresaris.

"El que mai farem serà abaixar els imposts als qui més tenen. L'última crisi ha demostrat que s'ha incrementat el nombre de rics i de persones que ho tenen tot i en les crisis cal estar sempre amb els que menys tenen", ha advertit el dirigent socialista.

next