La matinada de dissabte a diumenge s'avança una hora el rellotge

La Unió Europea aposta per acabar amb el canvi horari a partir del març del 2021 
30 març 2019 11:45h
En concret, a les dues de la matinada passaran a ser les tres.

BARCELONA. La matinada de dissabte a diumenge els rellotges s'adaptaran a l'horari d'estiu, cosa que voldrà dir que s'avançaran una hora. En concret, a les dues de la matinada passaran a ser les tres. Es tracta d'una mesura establida per la Unió Europea que es fa de forma harmonitzada a una huitantena de països d'arreu del món. Una mesura, però, que està qüestionada des de la Unió Europea, on es planteja eliminar-la i establir un horari permanent per a tot l'any.

Si s'aprova aquesta mesura, els estats de la Unió que decidisquen quedar-se amb l'horari d'estiu canviarien per última vegada el rellotge el març del 2021, mentre que els que trien l'horari d'hivern l'haurien de tornar a canviar l'octubre del 2021. Amb tot, el calendari està supeditat a la decisió dels estats, que han de pronunciar-se.

A l'estat espanyol, la comissió d’experts que va activar el govern per a debatre una possible modificació del canvi d'hora estacional (no dels fusos horaris) "s'ha donat un temps fins al 2021" per a adoptar una decisió, segons va anunciar el divendres 22 de març la ministra portaveu, Isabel Celaá.

L'executiu ajorna d'aquesta manera la decisió perquè els experts no han aconseguit assolir "conclusions" sobre el canvi d'hora que es fa des de fa 45 anys. 

"Hem vist que això no només es relaciona amb els impactes econòmics, socials i culturals, sinó també amb els països veïns, i, per tant, fins el 2021 toca 'reflexió' al respecte", va dir Celaá.

next