Mazón demana a Puig una "reacció contundent" enfront del bloqueig de Sánchez al finançament autonòmic 

El president de la Diputació d'Alacant insta el president de la Generalitat que es posicione respecte a la gestió de les aigües i la taxa turística
3 setembre 2019 16:30h

VALÈNCIA. El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha demanat a Ximo Puig contundència cap al govern espanyol respecte a la situació del finançament autonòmic i el seu bloqueig davant de l'executiu estatal en funcions de Pedro Sánchez. Mazón ha titllat la falta de recursos d'"inadmissible" i d'un "insult" al territori valencià.

Mazón s'ha pronunciat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut amb el president de la Generalitat. La trobada ha permés avançar en la creació d'una comissió mixta permanent per a tractar assumptes d'interés entre les dues entitats. La reunió, a més, ha permés donar un "pas endavant" entre les dues institucions i recuperar una relació deteriorada durant la presidència de César Sánchez, també del Partit Popular.

Tot i això, Mazón ha volgut marcar posicions sobre totes aquelles reclamacions i preocupacions de la demarcació d'Alacant. En concret, ha demanat a Puig que es posicione respecte a la gestió de l'aigua del govern espanyol i ha assenyalat que els transvasaments Tajo-Segura i Xúquer-Vinalopó es troben "amenaçats" per les institucions. El president ha assegurat que sí que ha tingut l'oportunitat de parlar amb membres de l'executiu valencià, especialment amb la Consellera d'Agricultura i Medi Ambient, Mireia Mollà, però ha insistit en una major "implicació" del govern.

El turisme també s'ha colat en la reunió entre els dos polítics. Mazón ha explicat que ha demanat a Puig que eleve el nivell de reacció sobre el govern espanyol sobre la gestió de l'Imserso. Una de les altres reclamacions ha sigut sobre la taxa turística; en aquest sentit, el president de la institució provincial li ha demanat que "aclarisca el debat". "Des de la Diputació diem 'no' i 'mai'", ha assenyalat, a la vegada que ha reiterat que espera aquesta reacció per part de la Generalitat.

Respecte a la qüestió del finançament, el president de la Diputació ha afirmat que no ha d'enfrontar-se amb la Generalitat perquè "estan en la mateixa situació" i que els recursos han de procedir tant del govern espanyol com dels fons europeus.

Aquest dimarts, Compromís també que ha demanat que el president de la Generalitat eleve el to i es posicione enfront del bloqueig de les bestretes del finançament autonòmic. Els valencianistes han presentat una iniciativa al Parlament per a demanar una reunió del Consell de Política Fiscal i Financera que permeta trobar solucions a la falta d'ingressos. Una proposta, a més, que també va presentar el PP la setmana passada.

next