La Universitat de València lliura la seua medalla a la metgessa Carme Valls

La investigadora és pionera a plantejar la recerca mèdica amb perspectiva de gènere
1 març 2019 11:54h
Carme Valls Llobet (Barcelona, 1945) és directora del programa 'Dona, Salut i Qualitat de Vida' al Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS). / DANIEL GARCIA-SALA

VALÈNCIA. La Universitat de València lliurarà dilluns vinent, 4 de març, la seua medalla a Carme Valls, impulsora de la medicina des de la perspectiva de gènere. L'acte acadèmic començarà a les 12.00h al Paranimf de l'edifici històric de La Nau. La sessió serà retransmesa en directe per MediaUni.

L'acte estarà presidit per la rectora, Mavi Mestre, i la laudatio serà llegida per Josep Lluís Barona, catedràtic d'Història de la Ciència i Documentació.

Carme Valls Llobet (Barcelona, 1945) és directora del programa 'Dona, Salut i Qualitat de Vida' al Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS), organització científica no governamental de la qual és vicepresidenta.

Llicenciada i doctora en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, va participar en la fundació del Sindicat Democràtic d'Estudiants d'aquella universitat i va militar en la branca universitària del grup Força Socialista Federal fins al 1968.

Professora titular de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, la seua especialitat científica ha sigut la medicina interna i l’endocrinologia i ha sigut pionera a l'estat espanyol a plantejar la investigació mèdica sobre les diferències en mortalitat i morbiditat entre homes i dones.

També va formar part d'un moviment internacional per a impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat als problemes més habituals de les dones.

Dona compromesa, lluitadora per la igualtat i impulsora de la medicina des de la perspectiva de gènere, va ser diputada al Parlament de Catalunya en la sisena legislatura (1999-2003) pel Partit dels Socialistes de Catalunya – Ciutadans pel Canvi. També ha presidit la Fundació Catalunya Segle XXI.

La seua activitat investigadora està recollida en nombroses publicacions, tant de caràcter científic com en llibres de divulgació mèdica i ha rebut el premi a les bones pràctiques de comunicació no sexista, atorgat per l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

"Les dones som més vulnerables a la contaminació domèstica i laboral", afirmava en una entrevista de Diari La Veu.

next