Medi Ambient denega la celebració del festival Marenostrum als voltants de la Sala Canal

L'edició del 2019 del Marenostrum està anunciada per als pròxims dies 12 i 13 de juliol amb més d'una desena d'artistes
10 juliol 2019 18:32h
Fonts de la Conselleria han confirmat a Europa Press que s'ha dictaminat un informe negatiu al desenvolupament de l'esdeveniment . Imatge d'arxiu. / LUIS CROWN/MARENOSTRUM 

VALÈNCIA. La Generalitat Valenciana, a través del departament de Medi Ambient, ha emés un informe negatiu a la celebració del festival de música electrònica Marenostrum als voltants de la Sala Canal, a Pinedo, previst per al pròxim cap de setmana.

Fonts de la Conselleria han confirmat a Europa Press que s'ha dictaminat un informe negatiu al desenvolupament de l'esdeveniment, al qual es preveu una assistència de 6.000 persones. A partir d'ací, s'elaborarà una resolució vinculant, per la qual es rebutja donar l'autorització pertinent.

La subdelegació del govern espanyol ja s'havia mostrat contrària a la celebració del festival basant-se en les objeccions apuntades per la Guàrdia Civil, segons ha avançat aquest dimecres València Plaza i han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la documentació.

D'acord amb les dades recaptades per la Guàrdia Civil, no es recomanava la celebració del festival en aquest emplaçament perquè la infraestructura no es considera adequada per a la quantitat de públic. A més, l'accés es faria des d'una única via, de manera que, en el cas de desallotjament, podria suposar algun tipus de problema.

A això se suma el perill que comporta que l'estacionament estiga previst al pàrquing de l'antiga discoteca Spook, la qual cosa obliga els assistents a travessar la carretera, i que l'enclavament se situa dins del parc natural de l'Albufera i a l'estiu, amb el risc habitual d'incendi.

Així mateix, fan notar que el possible dispositiu de seguretat hauria de preparar-se amb més temps i no 48 hores abans de l'esdeveniment.

No obstant això, des de la delegació del govern espanyol mostren "plena disposició" a dur endavant l'operatiu amb el personal necessari si finalment la Generalitat decidira donar llum verda al certamen. Per part seua, l'Administració autonòmica també ha rebutjat el plantejament de l'organització.

L'edició del 2019 del Marenostrum està anunciada per als pròxims dies 12 i 13 de juliol amb més d'una desena d'artistes. No és la primera vegada que el festival té dificultats amb la seua ubicació. Per exemple, el 2016 es va cancel·lar la seua celebració a la Platja dels Peixets d'Alboraia i, posteriorment, la Marina de València també va rebutjar acollir-lo.

next