Mediapro recull material del judici de l'1-O per a fer una sèrie documental

La productora de Jaume Roures decidirà si segueix endavant amb el projecte, que constaria de quatre o cinc capítols, després d'analitzar la documentació recollida
14 febrer 2019 12:22h
Mediapro va estrenar al desembre a TV3 el documental 'Causa especial 20907/2017', dirigit per Jaume Roures. / POL SOLÀ, ACN

BARCELONA. Mediapro està enregistrant material del judici de l'1-O per a valorar si fer-ne un documental, en la línia dels que ja ha impulsat sobre el referèndum i sobre els fets del 20 de setembre davant la seu del Departament d'Economia. 

Si tirara endavant, una decisió que la productora de Jaume Roures prendrà una vegada s'analitze la documentació recollida, constaria de quatre o cinc capítols, segons ha pogut saber l'ACN. Els equips treballen ja sobre el terreny des de dimarts, data en què va començar al Suprem el judici contra els líders independentistes.

El juny passat, TV3 va emetre el documental 20-S, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro. El treball narra la mobilització popular davant la seu del Departament d'Economia de la Generalitat de Catalunya a Barcelona el 20 de setembre del 2017. La cinta analitzava i oferia imatges i testimonis del paper que van tindre Jordi Sànchez i Jordi Cuixart aquella nit. També mostra l'actuació que van tindre els Mossos d'Esquadra durant una concentració que va durar més de 15 hores.

Mesos després, coincidint amb la primera vista del judici per l'1-O, Mediapro va estrenar al desembre a TV3 un segon documental: Causa especial 20907/2017, dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro. Un total de 17 jutges, fiscals, juristes i catedràtics en dret penal i processal analitzen el "procés al procés" i com el sistema judicial, "cada cop més qüestionat", està resolent un conflicte polític. El nom fa referència a la causa especial 20907/2017 oberta pels delictes de rebel·lió, sedició, desobediència i desordre públic contra els líders independentistes.

next