La menor agredida sexualment a la Marina Alta va ser extorsionada amb la difusió d'un vídeo

Internen els tres menors per la seua suposada implicació en l'agressió sexual
29 març 2019 17:00h
Els tres adolescents van estar fins a aquest dijous sota la custòdia dels seus pares. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. Un jutjat de menors d'Alacant ha acordat l'internament, en règim tancat, en diferents centres de tres dels quatre menors suposadament implicats en l'agressió sexual a una xica de 15 anys ocorreguda el mes de juliol passat en una població de la comarca de la Marina Alta, així com la prohibició d'aproximar-se a la víctima i de contactar amb ella per qualsevol mitjà. La investigació continua oberta per a determinar el grau de participació del quart menor suposadament implicat també en els fets, que en aquest moment resideix a França.

La víctima va dir tres mesos després dels fets als responsables de l'institut on estudia que un company del centre l'estava amenaçant a difondre un vídeo, sense arribar a contar el seu contingut. Així ho han informat aquest divendres fonts de la Guàrdia Civil en un comunicat en què expliquen que l'agressió sexual denunciada va ocórrer una vesprada del mes de juliol en una zona de descampat, pròxima al cementeri de Pego (la Marina Alta).

El Departament de Noves Tecnologies de la Guàrdia Civil està analitzant el contingut dels telèfons mòbils intervinguts als menors per a comprovar l'existència de possibles enregistraments de vídeo sobre els fets.

La menor també va relatar que, un dia de l'estiu passat, havia quedat amb una amiga i que també hi havia un grup de xics, als quals va identificar plenament per ser estudiants del mateix institut.

Va indicar que, en un moment donat, la seua amiga se'n va anar i la va deixar sola amb els xics. Així, va indicar que va passar "alguna cosa", sense arribar a especificar quina, i que l'havien gravada, al mateix temps que va reiterar la seua preocupació per la possible difusió del citat vídeo.

A finals de febrer del 2019, l'orientadora del centre escolar es va entrevistar novament amb la menor i, en aquesta ocasió, sí que li va contar la totalitat de l'ocorregut, segons el comunicat de l'institut armat. Els fets van ser posats en coneixement de l'institut armat, que es va fer immediatament càrrec de la investigació.

La denúncia va ser formalitzada per la víctima l'1 de març, la qual cosa va donar com a resultat la detenció, el dia 5 d'aquest mes, de tres dels quatre menors suposadament implicats en l'agressió sexual, perquè el quart resideix a França des de finals del 2018.

Un presumpte quart agressor, a França

Segons han confirmat aquest divendres fonts del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), els tres menors van passar aquest dijous a disposició de la Fiscalia per la seua presumpta implicació en un delicte contra la llibertat sexual. El jutjat de menors 2 d'Alacant va acordar el seu internament en règim tancat en diferents centres a petició del Ministeri Públic i els va imposar una mesura cautelar consistent en allunyament i prohibició de comunicar-se amb la víctima mentre es tramita el procediment, han informat les mateixes fonts.

Els tres adolescents van estar fins aquest dijous sota la custòdia dels seus pares amb l'obligació de comparéixer davant la Fiscalia de Menors sempre que foren requerits després de ser detinguts inicialment aquest mes i passar en un primer moment a disposició del Ministeri Públic.

El quart menor presumptament relacionat amb aquest cas es troba des de fa temps vivint a França, "està identificat i localitzat", segons han indicat aquest divendres a EFE fonts pròximes a la investigació. Els pares d'aquest jove han manifestat i acordat que el portaran a l'estat espanyol perquè comparega davant la Fiscalia. En cas que no vinguera al nostre país, es dictaria una ordre europea de detenció i lliurament, han explicat aquestes fonts.

next