Mercadona canvia les bosses de plàstic de tots els supermercats per altres de paper i de material reciclat

La cadena de supermercats reutilitza els embalatges per a crear noves bosses de plàstic
15 abril 2019 11:20h
Totes les bosses que oferirà Mercadona seran reutilitzables i reciclables. / MERCADONA 

VALÈNCIA. Mercadona elimina aquest dilluns de forma definitiva de totes les seues botigues les bosses de plàstic d'un sol ús. D'aquesta manera, les més de 1.600 botigues de la cadena només oferiran als clients tres tipus de bosses: les de paper, les de ràfia i les bosses que tenen entre un 50% i un 70% de plàstic reciclat procedent de l'embalatge recuperat a les seues botigues.

Aquesta última alternativa és "el fruit del compromís conjunt de clients, empleats i proveïdors i de la seua implicació en l'aprofitament dels recursos, la reducció, la reutilització i el reciclatge per a allargar la vida dels materials i evitar que acaben en l'abocador", destaca la cadena de supermercats valenciana a través d'un comunicat.

Per a la seua fabricació, la companyia, aplicant els principis de l'Economia Circular, reaprofita anualment més de 3.000 tones de plàstic procedent dels embalatges recuperats a les seues botigues, que després envia als seus blocs logístics per logística inversa i des d'allí al gestor autoritzat Saica, que el converteix perquè se li puga donar una segona vida en forma de bosses per a transportar la compra.

Amb aquesta mesura, que es va iniciar el 2018 en 66 botigues i s'ha anat implantant a la resta de la cadena de manera progressiva, el client que haja oblidat la seua bossa a casa ja pot triar entre la tradicional cistella de ràfia de 50 cèntims, una bossa de paper a 10 cèntims i una bossa amb un contingut de plàstic reciclat entre el 50% i el 70%, també a 10 cèntims. Totes aquestes opcions són reutilitzables i reciclables.

next