Mercadona tanca el 2018 amb uns beneficis de 593 milions d'euros

Els guanys de la cadena de supermercats liderada per Juan Roig han crescut un 84% respecte al 2017
12 març 2019 12:57h
Mercadona ha invertit 1.504 milions d'euros per a transformar el model de negoci i les botigues. / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA. Mercadona ha elevat les seues vendes un 6% en 2018, fins a aconseguir els 24.305 milions d'euros, i ha registrat un benefici net de 593 milions, la qual cosa suposa un creixement del 84% respecte a l'exercici anterior, després de realitzar un esforç inversor de 1.504 milions d'euros per a continuar amb el procés de transformació tant de les seues botigues com del seu model de negoci que va emprendre fa dos anys.

Així ho ha donat a conéixer el president de Mercadona, Juan Roig, durant la presentació de resultats de la cadena de supermercats corresponent a l'exercici de 2018 i les previsions per a 2019.

L'acte s'ha celebrat per primera vegada en les instal·lacions Jarrods, en el Centro de Coinnovación del Jarro, situat al polígon industrial Fuente del Jarro de Paterna (l'Horta Oest), després que el passat 7 de juny s'incendiara la seua fàbrica de pans i pastissos a Puçol, on habitualment se celebrava aquesta roda de premsa, i que ara està estudiant desplaçar a Parc Sagunt.

Roig s'ha mostrat molt "orgullós" d'aquests resultats en un any en què ha continuat amb el procés de transformació que va emprendre fa dos anys i que li ha portat a invertir en 2018 un total de 1.504 milions d'euros: 962 milions en obertures, reformes, instal·lació de les seccions globals de frescos i en la de menjars preparats; 257 milions per a automatitzar els blocs logístics; 225 milions en transformació digital, i 60 en el seu desembarcament a Portugal.

Venda per Internet

Mercadona factura 2,2 milions d'euros mensuals amb el seu negoci de venda per Internet a València i serveix una mitjana de 800 comandes diàries, que distribueix en 134 codis postals de 97 poblacions d'aquesta província, segons dades difoses per aquest grup de distribució.

Mercadona va iniciar al maig l'activitat del seu "rusc" –com anomenen en el grup el centre logístic des del qual subministra els seus productes en aquesta demarcació–, però el 12 de juny ampliarà el negoci a Barcelona i a finals del 2019 o principis del 2020 ho farà a Madrid, ha anunciat aquest dimarts el president de grup, Juan Roig.

Amb posterioritat, ho estendrà també a Saragossa, La Corunya, Alacant, Bilbao, Múrcia, Sevilla, Màlaga, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife. A València, els productes distribuïts parteixen d'un centre situat en la localitat de Riba-roja, construït expressament per a aquesta finalitat amb una inversió de 12 milions d'euros i que compta amb una superfície de 13.000 metres quadrats en els quals s'emmagatzemen 8.000 tipus d'articles i en el qual treballen 220 persones, de les quals 160 s'encarreguen directament de la càrrega, reposició i repartiment.

L'equip d'enginyeria de Mercadona ha desenvolupat un programari propi per a evitar que hi haja errors en la selecció dels productes i el correcte enviament, perquè un operari prepara sis comandes diferents alhora si es tracta de productes secs o dotze si són frescos.

El forn instal·lat en aquesta nau comença a treballar al cent per cent del seu rendiment a les 5 del matí, per a preparar els productes de fleca, que van en el 40% de les comandes.

El repartiment s'efectua en 40 vehicles, de dos tipus, amb capacitat per a 9 i 15 comandes, encara que, com a part del compromís del grup amb la sostenibilitat, Mercadona ha començat a experimentar amb un d'elèctric i ha repartit alguna comanda amb un altre de propulsat a gas. Juan Roig ha afirmat que desconeix quin serà el futur de les vendes per Internet, però  que s'ha mostrat segur que aniran molt cap amunt i que serà rendible i sostenible.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next