El mercuri baixarà aquest diumenge i s'esperen ruixats que poden anar acompanyats de fang i de tempesta

El risc d'incendis forestals és elevat a la demarcació d'Alacant i gran part de València
14 juliol 2019 10:49h
Els termòmetres registraran un lleuger descens en general, excepte les màximes en l'extrem sud de la demarcació d'Alacant, que pujaran. / MARTA FERNÁNDEZ, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El País Valencià registrarà ruixats dispersos en les hores centrals d'aquest diumenge, acompanyats de fang i ocasionalment de tempesta, mentre que les temperatures experimentaran un lleuger descens en general, segons la predicció de l'Aemet.

Predominen els cels poc nuvolosos durant les primeres hores del dia, amb nuvolositat d'evolució, sobretot en la meitat nord, que donarà lloc a ruixats dispersos en les hores centrals. No es descarten tempestes de forma aïllada en zones de muntanya de la meitat sud del territori.

A més, els termòmetres registraran un lleuger descens en general, excepte les màximes en l'extrem sud de la demarcació d'Alacant, que pujaran. Així, Oriola espera arribar als 38 graus i no baixar dels 21. Elx arribarà als 35 graus, amb la mateixa mínima. A Dénia, Alacant i Alcoi les màximes oscil·laran entre els 32 i 30 graus.

A València i Gandia preveuen una temperatura màxima de 30 graus i una mínima de 22. El mercuri puja fins als 34 i 33 graus a Ontinyent i Requena, respectivament. Aquesta última localitat tindrà la temperatura mínima més fresca, de 16 graus.

Així mateix, a Castelló de la Plana la màxima serà de 31 graus i la mínima de 22. Morella no espera superar els 30 graus, amb termòmetres que oscil·laran entre els 27 i 17. La Vall d'Uixó i Vinaròs veuran com el mercuri arriba als 30 graus i les seues mínimes seran de 20 i 22 graus, respectivament.

Pel que fa al vent, bufarà variable fluix amb brises i tendirà a nord-oest moderat a la vesprada a l'interior nord de la demarcació de Castelló.

A més, el risc d'incendis forestals és elevat a la demarcació d'Alacant i gran part de València, segons ha informat el 112.

next