Més de 29.000 persones han votat en la fase en línia de les primàries de Compromís

La xifra de participants virtuals supera el nombre de votants en tot el procés del 2015
9 març 2019 17:00h
Aquest dissabte conclouen les primàries amb la votació presencial. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. Un total de 29.235 persones han participat en la votació en línia de les primàries de Compromís per a elegir els seus candidats a les Corts, al Parlament Europeu i als ajuntaments. Aquesta xifra, a falta de la votació presencial que se celebra aquest dissabte, ja supera les 28.892 persones que van participar en tot el procés de primàries del 2015.

La candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra; el portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i l'alcalde de València, Joan Ribó, han coincidit aquest dissabte en la seu de Compromís a la plaça del Pilar de València, on han votat en les urnes habilitades. Aquest espai és un del 114 col·legis electorals habilitats per a les votacions presencials habilitats per la coalició valencianista.

Oltra ha valorat aquest procés de primàries com un "èxit", perquè "tindre en el cens vora 50.000 persones vol dir que un 1% de la població de la Comunitat Valenciana està apuntada per a votar en les primàries de Compromís; eixe percentatge sobre el cens electoral és més gran encara". Així, la candidata a la Presidència ha recordat que "la ciutadania decidirà com són les llistes electorals" de la seua formació i, per això, ha dit que estan "orgullosos d'un procés democràtic que no té cap precedent a Espanya tan participatiu i profund". 

"Després d'aquest procés de primàries estem convençuts que Compromís aconseguirà una gran mobilització que omplirà les urnes de somriures el 28 d’abril", ha assenyalat Oltra, qui també ha destacat: "Tenim el polític millor valorat, Joan Baldoví, per a les eleccions generals i eixirem també a guanyar la Generalitat per a dur a terme eixes polítiques profundes de transformació que volem fer".

Per la seua banda, Baldoví ha assegurat que pel que fa a les eleccions generals "l'objectiu de Compromís és tindre un grup parlamentari propi per a poder incidir en les polítiques espanyoles perquè siguen justes amb les valencianes i els valencians". "Hem de recordar –ha continuat el candidat al Congrés– que no s'han pogut aprovar uns pressupostos de l'Estat per culpa de dos partits que es presentaran a les eleccions com a útils, però que a l'hora de la veritat han sigut profundament inútils per als interessos de les valencianes i els valencians". 

A més, Baldoví ha subratllat que "Compromís serà la garantia que hi haja governs de progrés a molts municipis del nostre territori, al govern de la Generalitat amb Mónica Oltra com a presidenta, i també serà decisiu al Congrés per a les polítiques que han de millorar la vida de les persones".  

Ribó ha assenyalat que "a la ciutat de València hi han hagut 12.000 persones aproximadament inscrites a les primàries de Compromís.  Això significa l'1,5% de la població, un percentatge molt elevat que fa que estiguem molt contents de com estan anant les primàries". 

"Són els votants els que triaran les llistes", ha indicat el candidat a l'Alcaldia de Compromís", qui també ha ressaltat que "no hi ha cap altre partit en tot l'estat espanyol que tinga un procés tan obert i participatiu". "De fet, hi ha casos de caps de llista en algunes formacions que ixen amb uns pocs centenars de vots. Per això, cal posar en valor la democràcia de les nostres primàries", ha conclós Ribó.

next