Més de 66.000 personen signen una petició perquè l'Estat deixe desembarcar els migrants de l'Open Arms

El govern espanyol assegura que no ha rebut una petició formal del vaixell per a atracar a l'estat espanyol, i l'ONG explica que per ara ho han sol·licitat a Itàlia i a Malta 
5 agost 2019 20:22h
L'Open Arms ha adreçatles seues peticions per a desembarcar a Itàlia i a Malta per la proximitat del vaixell a eixos països. / EFE

MADRID. Més de 66.600 persones han signat una petició en el portal 'Change.org' reclamant a l'executiu espanyol que oferisca un port segur a les 121 persones migrants que van ser rescatades pel vaixell humanitari Open Arms quan estaven a la deriva en aigües del Mediterrani central.

La iniciativa, que ha sigut llançada fa 10 hores, ja supera les 47.000 signatures de suport. "Espanya pot oferir un port segur o mediar a la UE per a aconseguir un a Malta o a Itàlia", assenyala la petició llançada en aquesta plataforma.

L'embarcació de l'ONG Proactiva Open Arms va rescatar dijous 55 persones i, 1 dia després, altres 69 persones. Posteriorment, 3 dones (dues d'elles embarassades) van ser evacuades d'urgència.

Actualment el vaixell es troba en aigües internacionals enfront de l'illa italiana de Lampedusa, però Itàlia li nega l'autorització de desembarcament per als 121 migrants que segueixen a bord. En aquest context, el vaixell ha demanat "urgentment" un port segur al qual dirigir-se amb aquestes 121 persones.

"L'Open Arms, salvant vides, i les autoritats, condemnant-los. Aquestes persones necessiten un port segur en el qual desembarcar. No hi ha temps a perdre", s'afirma en el text de la iniciativa.

Davant la negativa d'Itàlia de permetre el desembarcament, en la petició es pregunten si "serà Espanya còmplice?". "Senyor Borrell, senyor Sánchez, seran còmplices de la tragèdia? Deixaran que el Mediterrani siga un cementeri vergonyós en el qual es continuen ofegant milers d'esperances?", es qüestiona.

Per part seua, València ha oferit el seu port perquè l'Open Arms desembarque als 121 migrants a bord, i el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha oferit tots els ports catalans. Altres territoris, com és el cas d'Extremadura, s'han oferit a acollir-los.

"No hi ha sol·licitud oficial de desembarcament a Espanya"

Tot i així, fonts del govern espanyol han assegurat a Europa Press que "no hi ha hagut una sol·licitud oficial de l'Open Arms demanant Espanya com a port de destinació".

Des de Proactiva Open Arms han explicat a Europa Press que, tal com estableixen els protocols i la normativa internacional, "el primer" és trobar un port segur, que són els més pròxims al vaixell, per la qual cosa les peticions s'adrecen concretament a Itàlia i a Malta.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next