Quasi 50.000 persones podran votar en les primàries de Compromís per a les municipals, autonòmiques i europees

Mónica Oltra, sobre un possible avançament de les eleccions: "Siguen el 28 d'abril o el 26 de maig, eixirem a guanyar la Generalitat"
2 març 2019 16:28h
En referència a les eleccions autonòmiques, Mónica Oltra ha reiterat que no hi ha raons polítiques per a l'avançament electoral. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. El calendari d'inscripció al procés de primàries de Compromís es va tancar aquest divendres, 1 de març, amb un cens final de 49.725 persones, 10.000 més que l'any 2015 (39.650 persones). Així s'ha anunciat en l'acte de presentació de candidatures a les Corts i al Parlament Europeu celebrat aquest dissabte al Complex Esportiu-Cultural Petxina de València.

Compromís va donar el tret d'eixida a les primàries el passat 9 de febrer, quan la coalició va validar en una trobada el reglament per a la confecció de les llistes. Sota el tema 'El teu vot, la teua força', les persones que volgueren participar en aquesta campanya de primàries podien inscriure's des d'eixe dia fins al divendres 1 de març. La militància i els simpatitzants de Compromís –24.293 persones en conjunt, segons es pot llegir en la web de la coalició– ja formen part directament del cens electoral a les Primàries.

"És encoratjador veure la quantitat de persones que s'han apuntat per a participar en les primàries de Compromís. Enfront d'altres partits que fan primàries light i permeten només triar el cap de llista, o altres que directament no s'atreveixen a fer-ne, a Compromís posem la democràcia al centre de la nostra acció política, demostrant que som tecnologia política punta, som democràcia avançada", ha dit Mónica Oltra, candidata a la Presidència.

"El dia de les eleccions tota la ciutadania podrà elegir entre diverses paperetes però, a més, la papereta de Compromís l'hauran pogut decidir prèviament; eixa és la principal diferència entre elegir i decidir", ha afegit.

Aconseguir el primer grup parlamentari valencià

Sobre les futures cites electorals, Oltra ha assegurat que el 28 d'abril "guanyarem les eleccions generals a les urnes valencianes amb Joan Baldoví al capdavant, aconseguint el primer grup parlamentari valencià". I ha afegit: "Tenim la força política més valenta i el polític millor valorat de tot l'Estat, un home honest que ha sabut defensar com ningú els interessos valencians al Congrés".

"A més –ha continuat Oltra– el 26 de maig tenyirem de taronja no només el Parlament Europeu, sinó que també tornarem a fer Joan Ribó alcalde de València, i guanyarem també moltes altres alcaldies". 

En referència a les eleccions autonòmiques, Oltra ha reiterat que no hi ha raons polítiques per a l'avançament electoral, però "tant si són el 28 d'abril com el 26 de maig, eixirem a guanyar la Generalitat per a passar d'una legislatura de canvi en què hem atés les urgències socials, a la legislatura de la transformació de la nostra societat".

Frenar el 'trifachito' de l'odi

Fran Ferri, síndic a les Corts i candidat a cap de llista per la circumscripció de València, ha destacat el procés de primàries de Compromís assegurant que "si en maig de 2015 Compromís va ser decisiu pel canvi, va ser gràcies al fet que milers de valencians i valencianes ens vam mobilitzar en un procés de primàries històric".

"Aquest 28 d'abril, Compromís serà decisiu per a parar el 'trifachito' de l'odi, eixa aliança entre el masclisme, el racisme i l'homofòbia, amb un grup parlamentari propi liderat per Joan Baldoví".

Sobre les eleccions autonòmiques, Ferri ha assegurat que "en maig ens juguem no sols el Botànic, sinó fer a Mónica Oltra la primera presidenta de la Generalitat". "Nosaltres no fem campanya de promeses, fem campanya de compromisos", ha continuat, i ha descrit que "abans comptaven 1.000, 2.000, 3.000... els diners de la corrupció, però amb l'arribada de Compromís a la Generalitat van passar a comptar 1.000, 2.000, 3.000... les persones beneficiàries de les ajudes a la dependència, o els xiquets i xiquetes amb llibres gratuïts, o les persones que per fi no han de pagar el copagament farmacèutic."

next