Més de 600 persones participaran el 30 de març en la quarta trobada de muixerangues de Castelló de la Plana

L'aplec se celebrarà el segon dissabte de la Magdalena i reunirà la Conlloga Muixeranga de Castelló, la Muixeranga de la Safor i els Xiquets de Reus
21 març 2019 16:48h
En aquesta ocasió s'espera que la cita convoque més de 2.000 assistents de públic, superant l'èxit de convocatòria de les edicions anteriors. / IRIS LAFITA

CASTELLÓ DE LA PLANA. El segon dissabte de la Magdalena, el 30 de març, més de 600 persones –entre muixeranguers i músics– es donaran cita a la plaça de l'Hort dels Corders en la IV Trobada de Muixerangues de Castelló, organitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló i per l'Institut Valencià de Cultura. 

En aquesta ocasió s'espera que la cita convoque més de 2.000 assistents de públic, superant l'èxit de convocatòria de les edicions anteriors. Es tracta d'un esdeveniment que es consolida dins del programa de les Festes de la Magdalena i que cada any centra l'interès de més públic que acudeix a la plaça per a veure les torres humanes que construeixen les colles actuants. 

A més de l'anfitriona, la Conlloga Muixeranga de Castelló, participarà la Muixeranga de la Safor. Aquesta colla té la seu a Gandia i es, junt amb la colla local, una de les muixerangues que fa figures de cinc alçades. Per segona vegada també es convida una colla castellera "per la connexió que aquestes torres humanes tenen amb les muixerangues, que són precedent històric dels castells catalans". En aquesta ocasió seran els Xiquets de Reus. També acompanyaran la trobada la Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i diversos músics a títol individual.

Després de la trobada, durant el dinar de germanor de les tres colles, es realitzarà el nomenament de la Conlloguera de l'any 2019, que enguany serà Raquel Dasca, dolçainera i membre de l'agrupació La Llavor Dolçaina i Tabal d’Almenara. Per al nomenament s'ha valorat el seu suport als valors i principis de cooperació i compromís col·lectiu de la cultura popular i de les muixerangues en especial.

A més, la Conlloga Muixeranga de Castelló ha convocat la segona edició del concurs de fotografia al voltant de Trobada de Muixerangues de Castelló a través d'Instagram, "que lany passat va tindre gran acceptació entre els aficionats a la fotografia, les xarxes socials i les muixerangues", descriuen des de la Conlloga.

next