Més de 600 persones sembren 14.000 bellotes a les Moles per a mostrar el rebuig a Puerto Mediterráneo

La Coordinadora ha organitzat la marxa per a protestar per la sentència del TSJ que anul·la la resolució de la Conselleria d'Habitatge que denegava la proposta de construcció del macrocentre comercial
16 novembre 2019 13:19h
La Coordinadora s'ha vist desbordada per la quantitat de persones que han assistit a la marxa reivindicativa per les Moles. / La Coordinadora per la Protecció de les Moles 

VALÈNCIA. La Coordinadora per a la Protecció de les Moles s'ha vist completament desbordada per l'assistència massiva a l'excursió per les Moles que havia organitzat en el marc d'unes jornades de Ca Revolta sobre emergència climàtica. Els proteccionistes han sembrat més de 14.000 bellotes de carrasca, roure valencià i coscolla, a més de llavors de margalló i llentiscle.

La marxa que s'ha organitzat en col·laboració amb l'Aliança per l'Emergència Climàtica pretenia donar a conéixer el paratge natural a totes les persones de València i àrea metropolitana que fins ara no el coneixien. També volien protestar per la sentència del TSJ que anul·la la resolució de la Conselleria d'Habitatge que denegava la proposta de Puerto Mediterráneo.

Per a l'organització l'èxit de la convocatòria és un missatge clar a l'administració valenciana: "La ciutadania vol que es protegisca aquest pulmó verd de l'àrea metropolitana i rebutja que Intu destruïsca el comerç local, augmente l'atur i sature la CV35 amb més de 6 milions de cotxes més. Estem molt satisfets amb la campanya que hem realitzat perquè la resposta ha sigut massiva, tant en els vídeos que hem rebut com en la quantitat d'organitzacions de tota mena que han mostrat la seua solidaritat amb la causa de la protecció de les Moles".

Per a l'organització, 30.000 tones de CO2 a l'any, més de 6 milions de cotxes més circulant per la CV35, la destrucció del teixit comercial de la comarca i l'augment de l'atur que suposaria l'obertura del projecte de la transnacional estrangera, no hauria de despertar cap dubte en les administracions públiques. "El missatge de hui és molt clar: els ciutadans i ciutadanes de l'Horta volen que es recórrega contra la sentència del TSJCV i que les administracions valencianes esgoten tots els recursos legals per a expulsar de terres valencianes aquesta empresa, amb seu en un paradís fiscal, que no ens aportaria més que desgràcies".

També exhorten el Consell al fet que assumisca la iniciativa en el disseny del territori valencià basada en els principis de respecte al medi ambient i reducció de les emissions de CO2 que preveu la declaració d'Emergència Climàtica signada pel Consell l'estiu passat.

La marxa de la Coordinadora, que ha comptat amb la participació de l'historiador Paco Martínez; l'activista i defensor de les Moles, Vicent Navarro, i el botànic Aurelio Peña, ha conclòs amb un menjar per a més de 200 persones a la Granja Júlia, centre que treballa amb joves en perill d'exclusió de la Coma i que col·labora activament en la defensa del paratge natural de les Moles.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next