Més de 90 empreses valencianes acudiran a la fira hortofructícola Fruit Logistica de Berlín

La Generalitat tindrà un expositor per a donar visibilitat a les firmes i facilitar la celebració de reunions de treball amb potencials clients
4 febrer 2019 17:46h
Alemanya és la principal destinació exportadora, seguida a certa distància de França i del Regne Unit. 

VALÈNCIA. Més de 90 firmes valencianes estaran presents a partir del 6 de febrer en la fira Fruit Logistica de Berlín. D'aquestes, 29 se situaran en l'expositor que la Generalitat ha disposat per a facilitar la seua visibilitat i la celebració de reunions de treball amb potencials clients. Un 53% són de la demarcació de València; un 33%, de la de Castelló, i un 14%, de la d'Alacant. 

Es tracta d'una de les fires del sector hortofructícola més importants en l'àmbit mundial i, per tant, un espai de trobada de màxima rellevància per a productors, importadors, comercialitzadors i altres àrees de negoci i participants del mercat de productes frescos, ha explicat el Consell en un comunicat.

"És important estar presents a Berlín perquè entra de ple en la línia de treball del Consell de reforçar la presència valenciana en les grans fires internacionals i nacionals", ha indicat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, qui ha destacat també el pes de l'exportació valenciana de fruites i hortalisses en el comerç exterior.

Alemanya és la principal destinació exportadora, seguida a certa distància de França i del Regne Unit. Entre gener i novembre del 2018 es van enviar fruites i hortalisses a Alemanya des del País Valencià per valor de 974.365.700 euros, un 4,6% més que en el mateix període de l'exercici anterior.

A més, Cebrián ha destacat la presència creixent de les figures de qualitat, relacionades amb productes com els cítrics, el caqui, la magrana, el raïm o la xufa, així com de la producció ecològica i d'alguns dels productes autòctons més característics.

next