Més Compromís espera tindre força el 10N per a "obligar el PSOE i Podem a formar un govern progressista"

El Bloc celebra aquest dissabte el seu Consell Nacional
19 octubre 2019 18:21h
Àgueda Micó considera que la fortalesa de Més Compromís "impedirà que el PSOE tinga la temptació de mirar a la seua dreta". / BLOC

VALÈNCIA (EP). El candidat de Més Compromís, Joan Baldoví, ha assegurat que aquesta confluència aspira en les eleccions del 10 de novembre a tindre "tota la força per a obligar el PSOE i Unides Podem a acordar un govern progressista al servei de les persones, i que impulse l'agenda valenciana, un nou finançament just, les inversions que toquen i el respecte a les decisions de la Generalitat".

Així s'ha pronunciat aquest dissabte durant la celebració d'un Consell Nacional ordinari del Bloc en el qual ha explicat els objectius i eixos principals de la campanya electoral, segons ha informat el partit en un comunicat. Baldoví ha defensat que, "després de mesos d'irresponsabilitat de Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i els seus equips, ha arribat l'hora de la política útil, la que acorda governs, la que troba solucions en els problemes de les persones, la que mira per l'interés general abans que per l'interés partidista".

Segons el cap de llista per València, l'acord confederal on s'integra Més Compromís "és l'única opció d'esquerres que no ha format part del problema i que pot construir la solució". "Apel·lem als i les votants progressistes valencians a confiar en nosaltres, perquè allà on som determinants, com en la Comunitat Valenciana, hi ha un govern progressista que mira per la gent", ha asseverat.

En la mateixa línia, la secretària general del Bloc i coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha apuntat que la fortalesa de Més Compromís "impedirà que el PSOE tinga la temptació de mirar a la seua dreta".

Segons Micó, "escoltant algunes declaracions de Sánchez els últims mesos semblava que tenia més ganes de pactar amb PP i Ciutadans que de formar un govern progressista". Així, ha criticat que "el PSOE no respon a les esperances de les persones que voten per la justícia social".

A més de la campanya electoral, el Consell Nacional del Bloc ha aprovat propostes de resolució per a exigir al Ministeri de Foment una nova declaració d'impacte ambiental "adaptada a l'actual projecte d'ampliació del Port, a favor del diàleg i la democràcia com a única via per a resoldre el conflicte polític a Catalunya i de rebuig frontal a l'agressió militar turca contra el poble kurd".

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next