Més de 100 organitzacions de tot l'Estat insten la ciutadania a fer vaga pel clima el 27 de setembre

La convocatòria, d'àmbit mundial, inclourà manifestacions, aturades estudiantils i de consum, tancaments patronals d'entitats compromeses i mobilitzacions als centres de treball i als carrers
24 juliol 2019 17:40h
Les organitzacions que signen el manifest demanen que es declare de manera immediata l'emergència climàtica i es prenguen les mesures concretes necessàries per a reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle. / TWITTER FRIDAYS FOR FUTURE

VALÈNCIA. Més d'un centenar d'organitzacions espanyoles, sindicats i col·lectius de la societat civil insten la ciutadania a donar suport i a sumar-se a la Vaga Mundial pel Clima del 27 de setembre.

Les organitzacions que signen el manifest –entre les quals hi ha Ecologistes en Acció, Greenpeace, Fridays For Future, CCOO, CGT, UGT, Intersindical Valenciana, WWF España i Xúquer Viu, entre moltes altres– demanen que es declare de manera immediata l'emergència climàtica i es prenguen les mesures concretes necessàries per a reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d'efecte d'hivernacle. Així mateix, exigeixen "un nou model socioecològic que no comprometa la supervivència de la vida tal com la coneixem".

Els sotasignats del manifest remarquen que "recents informes sobre l'estat de la biodiversitat de l'IPBES, que assenyalen que prop d'un milió d'espècies entre animals i plantes es troben a la vora de l'extinció com a conseqüència de les activitats humanes, i de l'informe de l'IPCC sobre l'increment de la temperatura mitjana global en 1,5°C, alerten de la deterioració d'un gran nombre d'ecosistemes, tant terrestres com marins, així com del punt de no retorn enfront del canvi climàtic".

"La humanitat s'enfronta a un dels seus majors reptes: la crisi climàtica", asseveren, i alerten que "no respondre amb suficient rapidesa i contundència a l'emergència climàtica i civilitzatòria suposaria la mort o el malviure de milions de persones, a més de l'extinció de moltes espècies i, fins i tot, d'ecosistemes complets".

"Les diferents institucions europees, estatals, autonòmiques i locals han d'assumir la seua responsabilitat i estar a l'altura de les necessitats que exigeix aquest moment crucial de la Història", demanen les organitzacions, i afegeixen: "La lluita contra l'emergència climàtica no pot supeditar-se a una ideologia o color polític, ha de ser assumida per tots els partits".

És per aquests motius que les persones i els col·lectius signants se sumen a la convocatòria internacional de Vaga Mundial pel Clima per al 27 de setembre i insten tota la societat a sumar-s'hi. Avancen que s'estan convocant diverses accions, com ara manifestacions, vagues estudiantils i de consum, tancaments patronals d'entitats compromeses, i mobilitzacions als centres de treball i als carrers. "Un gran crit comú i unitari en la lluita climàtica", conclouen.

next