Més de 200 valencianes se sumen al moviment 'Un violador en tu camino'

L'Assemblea Feminista de València ha realitzat una actuació-rèplica de la 'performance' del col·lectiu xilé Les Tesis per a unir-se a aquest cant contra el patriarcat
13 desembre 2019 18:34h

L'acte s'ha realitzat en solidaritat "amb les companyes xilenes". / DANIEL GARCÍA-SALA

VALÈNCIA (EFE). Més de 200 dones valencianes s'han sumat aquest divendres al moviment 'Un violador en tu camino' amb una acció en la qual han cantat aquest himne en valencià i amb els ulls embenats a les escales del pont de la Mar.

L'Assemblea Feminista de València, amb el suport de l'associació Dones amb Veu, ha realitzat una actuació-rèplica de la performance del col·lectiu xilé Les Tesis per a unir-se a aquest cant contra el patriarcat que ha arribat "a molts racons" del món, segons ha afirmat una portaveu de l'assemblea 8M, Mireia Biosca.

Les participants han fet diversos assaigs del cant per a finalment corejar "Un violador en el teu camí" en valencià i acabar amb el crit "Visca, visca, visca la lluita feminista".

Quatre tambors del grup Lesbian banda han acompanyat el càntic, que ha acaparat l'atenció d'alguns vianants i dels vehicles que passaven per l'entorn de la plaça d'Amèrica.

L'acte a València s'ha dut a terme en solidaritat "amb les companyes xilenes que pateixen la repressió de l'Estat" i per a visibilitzar "les diferents violències que pateix la dona per ser-ho", no sols físiques sinó també econòmiques, com ara la pobresa o els desnonaments.

A més, també ha denunciat que a València en les dues últimes vagues feministes algunes manifestants van ser detingudes i sancionades.

En la representació han participat tres diputades de les Corts, Pilar Lima, Estefania Blanes i Rosa Pérez Garijo (Unides Podem), aquesta última també consellera de Transparència.

next