Més de 450 persones han sigut rescatades pels militars al Baix Segura

La UME alerta que, malgrat que millorarà l'oratge, l'evolució a la comarca és desfavorable a causa del desbordament del riu
14 setembre 2019 17:05h
Els esforços de la UME i dels Exèrcits de Terra i de l'Aire en la zona se centren en aquests moments tant a alleujar la pressió de l'aigua sobre el pont de la carretera CV-31 com en el rescat i proveïment de persones aïllades al Baix Segura, ja que les inundacions estan sent "substancials" en les zones pròximes al riu. Imatge facilitada per l'Exèrcit de Terra. 

MADRID. Les conseqüències del temporal de gota freda continuen afectant greument el Baix Segura, on les Forces Armades han rescatat ja més de 450 persones aïllades en municipis i edificis disseminats, amb especial afectació a localitats com Oriola, Dolores, Redovà i Almoradí.

La situació al Baix Segura s'ha vist agreujada aquesta matinada pel trencament d'un dic del riu a l'altura de la localitat d'Almoradí, que ha quedat aïllada després que tots els seus accessos hagen quedat bloquejats.

Aquest és part del balanç que els coordinadors dels diferents grups tàctics de la Unitat Militar d'Emergències (UME) han traslladat aquest dissabte a la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles.

Els esforços de la UME i dels Exèrcits de Terra i de l'Aire en la zona se centren en aquests moments tant a alleujar la pressió de l'aigua sobre el pont de la carretera CV-31 com en el rescat i proveïment de persones aïllades al Baix Segura, ja que les inundacions estan sent "substancials" en les zones pròximes al riu.

Segons ha traslladat a Robles el tinent coronel Clavería, coordinador del grup tàctic de la UME amb base a Oriola, l'evolució a la comarca és desfavorable, ja que, si bé es creu que el temps millorarà a partir de demà, el desbordament del riu Segura –que després del trencament del dic circula pel seu llit natural– i el trencament d'un pont fan preveure "importants danys a la població" i impossibilitaran rehabilitar infraestructures en els pròxims dies.

L'última xifra de persones rescatades ascendeix a 457: 430 per mitjans terrestres i en embarcacions, i 27 evacuades en helicòpter.

El cap del Comandament d'Emergències l'UME, el tinent general Miguel Alcañiz, considera "difícil predir amb exactitud l'evolució d'aquest fenomen meteorològic tan extrem". No obstant això, s'espera que a partir d'aquest diumenge la DANA es desplace cap al centre de la península i la meteorologia millore en les comarques afectades actualment.

Rescats, també, per part de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha rescatat un total de 678 persones i 231 vehicles en les zones afectades per la DANA des del principi de l'episodi, aquest dimecres. En total, s'han desplegat en la zona 1.447 efectius de la Guàrdia Civil.

El gruix dels rescats es va produir dijous, quan es va ajudar 545 persones i es van traure de l'aigua 225 vehicles, segons les dades que ha facilitat la Benemèrita. Pel que fa a divendres, van ser rescatades 121 persones i cinc vehicles, mentre que dimecres van ser dues persones i un vehicle.

next