Més de 45.000 alumnes es queden sense anar a escola a causa del temporal 

L'Aemet ha elevat l'alerta a roja per a aquest dijous a la demarcació d'Alacant i al litoral sud de la de València 
11 setembre 2019 14:33h
La Generalitat Valenciana ha convocat per a aquesta vesprada al Centre de Coordinació Operativa Integrada. / EFE JUAN CARLOS CÁRDENAS

VALÈNCIA. Un total de 45.874 alumnes no han pogut assistir aquest dimecres als centres educatius a causa de la suspensió de classes decidida per una vintenta d'ajuntaments de les demarcacions davant la DANA.

Segons les dades actualitzades a les 17.00 hores i facilitades per la Conselleria d'Educació, la cancel·lació de l'activitat acadèmica s'ha decidit en 19 poblacions. Nou d'elles es troben a la demarcació de Castelló i els escolars afectats n'han sigut 23.127. El llistats de municipis en aquesta demarcació és: Begís, Benicàssim, Borriana, Borriol, Peníscola, Sant Jordi, Santa Magdalena de Polpís, Vila-real i Vinaròs.

Pel que fa a la demarcació d'Alacant, les classes s'han suspés en dos col·legis: CEIP La Canyada d'Alacant i CEIP El Bracal de Muro d'Alcoi. Això ha suposat que 539 alumnes no hagen acudit a les aules. 

A la demarcació de València, la cancel·lació s'ha produït en una desena de localitats, amb 22.208 alumnes afectats a Alfara d'Algímia, Algar del Palància, Alginet, Benavites, Benifairó de les Valls, Carlet, Gandia, Nàquera, Quart de les Valls i Torres-Torres.

La Generalitat Valenciana ha convocat per a aquesta vesprada el Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi) per a coordinar totes les institucions davant el temporal.

A més, l'Aemet ha elevat l'alerta a roja per a aquest dijous per les fortes precipitacions a la demarcació d'Alacant i el litoral sud de la de València està en avís roig per tempestes i pluges de fins a 180 litres acumulats en 12 hores. 

Suspeses les classes per al dijous

Aquest dijous també es preveu que diversos municipis de les demarcacions de València i Alacant suspenguen les classes amb l'arribada de la DANA. L'Ajuntament d'Alacant ja ha informat que, ateses les previsions meteorològiques, se suspendran les classes. 

Fins al moment, a més d'Alacant ciutat, els ajuntaments d'Elx, Alcanalí, Alcoi, l'Alguenya, l'Alfàs del Pi, Asp, Benissa, Ibi, Novelda, la Nucia, Oriola, Calp, Dénia, Benidorm, Petrer, Sant Vicent del Raspeig i la Vila Joiosa han anunciat la suspensió de les classes per a dijous, mentre que al Pilar de la Foradada, Torrevella i Rojals s'han suspés també divendres. 

next