Diari La Veu del País Valencià
La Mesa de l’Audiovisual alerta del descens d’activitat en el sector i lamenta la falta de comunicació amb À Punt

VALÈNCIA. La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià (MESAV) ha fet pública aquest dilluns la seua “preocupació per l’evident disminució de l’activitat del sector audiovisual des del desembre passat” després d’un període inicial de reactivació el 2018.

En un comunicat, ha recordat que segons la Llei de Creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació el 2016, la posada en marxa de la societat À Punt Mèdia “havia de servir per a l’impuls constant i continuat de la producció audiovisual” al País Valencià.

No obstant això, assenyala que “després d’un període inicial de reactivació del sector el 2018, es constata que el sector audiovisual valencià està entrant en una paràlisi, situació que genera una gran incertesa i posa en perill la continuïtat d’empreses i de milers de llocs de treball”, a més d'”afavorir la precarització de les condicions laborals dels treballadors”.

“La manca de comunicació amb la direcció d’À Punt Mèdia i la direcció de continguts i programació; el desconeixement tant dels seus plans d’acció a curt i mitjà termini com del futur dels centenars de formats presentats per les productores; la contractació abusiva de continguts i serveis amb productores de fora de la Comunitat Valenciana, i l’externalització de serveis estratègics per a la SAMC provoquen inquietud entre els col·lectius que integren el sector audiovisual valencià”, ha asseverat.

La MESAV veu necessari recordar en aquests moments que la recuperació dels mitjans de comunicació públics “està sent fonamental per a la promoció de la llengua i la identitat cultural dels valencians”, i À Punt Mèdia “és un motor essencial de les indústries culturals i creatives” de del territori. Així, “el seu desenvolupament està directament relacionat amb l’enfortiment del teixit empresarial i amb la producció de continguts de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa