Els metges es concentren a les portes dels hospitals per a reclamar una millora de les condicions laborals

Les protestes formen part d'un moviment estatal que exigeix una major atenció dels poders públics a la Sanitat
7 febrer 2019 13:17h
CESM CV-SAE continua recollint les signatures de metges i ciutadans per a reclamar una atenció sanitària de més qualitat. / EFE

VALÈNCIA. Els metges i altres professionals sanitaris s'han manifestat aquest dijous 7 de febrer als centres d'atenció primària i hospitals per a demanar una millora de les condicions laborals i professsionals del sistema sanitari que garantisquen qualitat i equitat.

Segons han informat en un comunicat, les mobilitzacions, convocades pel Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM CV-SAE), s'emmarquen en el moviment estatal que reclama una major implicació dels poders públics en la sanitat.

El secretari general del sindicat, Andrés Cánovas, ha explicat que "les administracions de tot signe polític i escaló s'omplin la boca afirmant que aposten pel sistema sanitari i, més concrectament, per l'Atenció Primària com a eix d'aquest. Però la realitat és ben diferent". Per a Cánovas, "ha arribat el moment de passar de les paraules als fets".

Entre les reivindicacions en l'Atenció Primària destaquen la necessitat d'un pressupost finalista corresponent al 25% del total consignat a Sanitat; contingents de 1.300 pacients per als metges de família i 900 per a pediatres, i temps adequats per a l'atenció de pacients. En Sanitat Especialitzada incideixen en la necessitat d'augmentar la contractació de metges per a adaptar unes plantilles "històricament infradotades" i agendes tancades amb un topall màxim de pacients.

CESM CV-SAE continua recollint les signatures de metges i ciutadans per a reclamar una atenció sanitària de més qualitat, que s'entregaran a final de mes a la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

next