Els metges es concentren per a reivindicar més mitjans en Atenció Primària

Els professionals sanitaris reclamen temps adequats per a l'atenció a pacients
3 abril 2019 13:35h
Una altra reivindicació és la creació d'una Direcció General d'Atenció Primària. Imatge d'arxiu. / EFE

VALÈNCIA. El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana, CESMCV-SAE, ha convocat aquest dijous concentracions de metges i altres professionals de l'Atenció Primària, entre les 12.00 i les 18.00 hores, per a reivindicar "més mitjans materials i humans" a la Conselleria de Sanitat.

Entres les seues principals exigències estan la necessitat d'un pressupost finalista corresponent al 25% del total consignat a Sanitat i contingents de 1.300 pacients per als metges de família i de 900 per a pediatres, amb temps adequats per a l'atenció a pacients, han indicat en un comunicat.

Una altra reivindicació és la creació d'una Direcció General d'Atenció Primària, de la qual dependrien directament les Direccions d'Atenció Primària, per a millorar la coordinació, així com garanties perquè l'atenció urgent o no demorable no interferisca en l'activitat programada.

"S'hauran d'habilitar dispositius d'urgències extrahospitalàries les 24 hores o integrar els facultatius d'Atenció Continuada en els EAP perquè assumisquen la demanda no programada", ha assegurat el sindicat.

El Pla Especial d'Atenció Primària de la Generalitat preveu la creació d'un total de 307 places d'Atenció Primària (metges de família, pediatres i infermers), de les quals ja s'han tramitat 141, amb la intenció de situar per davall de 1.500 la mitjana de pacients per metge de família –la qual cosa no aconsegueix les exigències del sindicat– i de 900 per pediatre.

El secretari general de CESMCV-SAE, Andrés Cánovas, ha afirmat que "aquestes mobilitzacions tindran continuïtat si no s'atenen les nostres demandes" i ha instat Sanitat que els seus "discursos i paraules grandiloqüents sobre el suport a la Primària es traslladen a la realitat".

next