Metrovalencia tancarà per seguretat les estacions de Xàtiva i Colón durant la vaga del 8M

Ferrocarrils de la Generalitat aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies
7 març 2019 13:45h
Aquests serveis mínims han sigut establits per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha anunciat que aquest divendres 8 de març tancarà les estacions de Xàtiva i Colón de 13.30 a 19.00 hores. La decisió s'ha pres per motius de seguretat, ja que coincideixen, en aquesta jornada de vaga del 8 de març, l'horari de la mascletà i la manifestació que recorrerà el centre de València.

FGV oferirà un 25% del seu servei habitual en Metrovalencia i el TRAM d'Alacant amb motiu de la vaga de 24 hores convocada el 8 de març. Aquests serveis mínims han sigut establits per la Direcció General de Treball i de Benestar Laboral de la Generalitat.

Per tant, Metrovalencia i TRAM d'Alacant posaran en circulació un de cada quatre serveis ordinaris. Aquesta decisió està avalada per un informe tècnic elaborat per FGV que destaca que la previsió d'usuaris per a aquests esdeveniments "supera en excés la capacitat de transport oferit amb motiu de la vaga en les dues estacions".

L'any passat es van arribar a comptabilitzar el 84% de viatgers d'un dia laborable ordinari, amb puntes de fins a un 111%, "amb la peculiaritat que més del 70% del total del desplaçaments de Metrovalencia al llarg d'eixa franja horària van tindre com a origen o destinació Xàtiva o Colón", d'acord amb el document.

A causa d'això, s'apunta que, amb un 25% de la capacitat, "no resulta viable prestar el servei sense tindre una excessiva massificació constant de persones en l'andana que impediria l'eixida dels viatgers dels trens que van arribant i parant", ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Al llarg de la resta del dia, també es poden produir percentatges que aconseguisquen "en alguns moments" el 94% d'ocupació. Davant d'això, FGV, pels mateixos motius de seguretat, "podrà restringir temporalment l'entrada en aquelles estacions subterrànies de Metrovalencia i TRAM d'Alacant en les quals es produïsquen aglomeracions en les andanes, per a ser reobertes quan les massificacions desapareguen".

Reforç de seguretat privada i policia

Entre els acords aconseguits, es preveu també que l'empresa pública reforce en un 400% la presència de seguretat privada en les instal·lacions de València i Alacant. A més, FGV s'ha posat en contacte amb la Delegació del Govern per a sol·licitar que destine el major nombre possible d'agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat per a controlar la situació.

FGV aconsella als usuaris que consulten els horaris de pas dels trens i tramvies. La resolució de la Direcció General de Treball i Benestar Laboral assenyala que, quant al personal pertanyent als Serveis de Manteniment, Instal·lacions Fixes i Tallers i tenint en compte la naturalesa d'aquests serveis, es considera "imprescindible" establir uns serveis mínims d'un 25% i que en tot cas es garantisca un mínim de dues persones en les Brigades d'Atenció Permanent.

D'altra banda, per als Serveis d'Atenció al Client, Centrals Telefòniques i Registre General, es garantirà la presència d'una persona que permeta oferir la informació als usuaris d'aquest mitjà de transport i la presentació de qualsevol document per a la ciutadania, respectivament.

next