Fernández Ordóñez contradiu Olivas i assegura que Bancaixa no hauria aguantat sense la fusió amb Caja Madrid

L'exgovernador del Banc d'Espanya ha declarat com a testimoni en el judici per l'eixida a borsa de Bankia
25 març 2019 12:44h
Fernández Ordoñez assegura que van explicar a Olivas que Bancaixa no funcionaria sola. / EFE

SAN FERNANDO DE HENARES. L'exgobernador del Banc d'España Miguel Ángel Fernández Ordóñez ha rebatut aquest dilluns l'expresident de Bancaixa José Luis Olivas i ha afirmat, en qualitat de testimoni, que Bancaixa no hauria "aguantat" sense haver-se integrat amb Caja Madrid i altres cinc caixes en el grup financer BFA-Bankia.

"Bancaixa no aguanta, Bancaixa no pot; ara està complint, però en uns mesos, amb la situació que tenim, no aguanta", ha recordat que van comunicar els inspectors de l'organisme a Olivas amb motiu de la preparació de la trobada que mantindrien Ordóñez i el seu segon, Javier Aríztegui, amb aquest per a instar-lo a formar part del projecte.

Segons ha explicat a la secció quarta de la sala penal de l'Audiència Nacional, que ha représ aquest dilluns el judici per l'eixida a borsa de Bankia, el Banc d'Espanya es va veure obligat a celebrar la cita entre Ordoñez i Olivas després que l'expresident de Caja Madrid Rodrigo Rato els comunicara que el seu homòleg de Bancaixa "no es posa al telèfon".

"Per això, el subgovernador organitza una reunió a la qual acudisc, una cosa poc habitual, per a dir-li a Olivas que ell sol no anava a funcionar", ha respost a la fiscal del cas, Carmen Launa.

Un discurs que contradiu la declaració d'Olivas del passat 25 de febrer, qui va afirmar que "no veia" la integració amb Caja Madrid i la resta de caixes "perquè Bancaixa era solvent i tenia un 52% de solvència, per damunt de l'exigida".

En aquest sentit, Ordóñez ha asseverat haver-se sentit "sorprés" que "una persona que té totes les dades" –en al·lusió al president de Bancaixa– negara els potencials problemes de la caixa.

En la seua opinió, el Banc d'Espanya "no va traure el bat de beisbol, sinó que el que li van dir a Olivas és que creien que l'entitat no podia subsistir sola".

next