Diari La Veu del País Valencià
Milà, als peus del calcer valencià

Enviada especial a MILÀ. El sector mundial del calçat té una cita aquesta setmana a Milà. Des del 15 de setembre i fins a aquest dimecres les principals empreses del sector copen la fira de la ciutat italiana per a mostrar al món les tendències i novetats que predominaran en la temporada de primavera i estiu del 2020. El clúster del calcer valencià, representat per 98 firmes, és un dels més representatius en la 88a edició de la MICAM.

L’estat espanyol és el segon amb més expositors a la fira, i el País Valencià, amb 98 empreses, l’autonomia amb més representació en l’esdeveniment. De fet, el 52% de les empreses que formen la delegació estatal són valencianes, la majoria d’elles d’Elx. També tindran un pes important les empreses d’Elda-Petrer, Crevillent i Asp. Entre les marques més conegudes presents al certamen destaquen Gioseppo, present a Elx, amb tres estands; Panama Jack; Wonders, i Pikolinos.

Tant és el pes de la delegació valenciana a Milà, en una edició en la qual es commemora el 50 aniversari de la fira del calçat, que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha viatjat a la ciutat italiana per a mostrar el seu suport als empresaris del sector que hi participen. Està previst que aquest dimecres al matí Puig visite la fira i s’entreviste amb els empresaris de la sabata per a intercanviar impressions sobre la fira i sobre l’estat del sector. Amb la delegació valenciana ha viatjat també l’alcalde d’Elx, Carlos González, que visitarà els estands valencians junt amb el president.

“La fira de Milà és fonamental i estratègica per al calcer de la Comunitat Valenciana”, va explicar el president aquest dimarts, ja que el País Valencià és la primera autonomia venedora i exportadora de calçat. Segons les dades de la Generalitat, el sector dona feina a 20.000 persones, repartides en 270 empreses.

“Donar suport al calçat que es produeix a la Comunitat Valenciana és fonamental per a la nostra economia”, va assegurar Puig hores abans d’arribar a Milà. De fet, el president considera que la gran presència valenciana en aquest certamen és important “a l’hora de fer de les exportacions l’eix fonamental de la recuperació econòmica”. En aquest sentit, va recordar que les exportacions de calçat valencià van arribar als 1.300 milions el 2018. En aquest moment d’incertesa amb l’economia mundial i europea hem de donar suport a les nostres empreses a l’hora de fer de les exportacions l’eix fonamental de la recuperació econòmica.

En total, a la fira han acudit 187 empreses espanyoles, que representen més de 222 firmes. Des de l’organització de la presència estatal a la fira, impulsada per la Federació d’Indústries del Calcer Espanyol (Fice), assenyalen que “l’elevat grau de participació demostra l’aposta clara del sector per la internacionalització i per aquest tipus d’esdeveniments b2b”.

La passada edició de la fira, celebrada en febrer, va tancar amb 43.000 visitants, el 60% d’ells estrangers. Entre els compradors internacionals va destacar el fort creixement dels procedents dels Estats Units i el Canadà, mentre que mercats tradicionals com Rússia, França i Alemanya van registrar descensos acusats. L’excepció va ser la dels visitants procedents de l’estat espanyol, que es van incrementar un 10% i es van situar com els principals assistents a aquesta fira.

Comparteix

Icona de pantalla completa