La millor pel·lícula valenciana del 2018, candidata a guanyar el Festival Internacional de Cinema de Xangai

'El desentierro', de Nacho Ruipérez, estarà acompanyada per un documental d'Adam Aliaga i un llarg d'animació de Salvador Simó
14 juny 2019 17:55h
'El desentierro' va guanyar en els Premis de l'Audiovisual Valencià sis premis, entre els quals el de millor pel·lícula i millor director. / EL DESENTIERRO

VALÈNCIA. El desentierro, de Nacho Ruipérez; el documental The Fourth Kingdom, d'Adam Aliaga i Alex Lora, i el llargmetratge d'animació Buñuel en el laberinto de las tortugas, de Salvador Simó, competiran en diferents seccions del Festival Internacional de Cinema de Xangai, que se celebra del 15 al 24 de juny. Les tres pel·lícules han comptat amb ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura i en el cas de l'òpera prima de Ruipérez es va convertir el passat mes de novembre en la millor pel·lícula valenciana del 2018, després de guanyar sis categories de les deu a les quals estava nominada.

En la secció 'Spectrum. World Debut', dedicada a cineastes debutants de tot el món, competirà El desentierro, de Ruipérez. The Fourth Kingdom es podrà veure en la secció competitiva de documentals i Buñuel en el laberinto de las tortugas es projectarà en la secció d'animació del festival.

Creat el 1993, el Shanghai International Film Festival és l'únic festival de la Xina amb competició oficial aprovat per la Federació Internacional d'Associacions de Productors (FIAPF) i un dels esdeveniments cinematogràfics més importants d'Àsia junt amb el Festival de Cinema de Tòquio.

En l'edició del 2018, el festival va rebre 3.447 pel·lícules per a ser estrenades en el certamen, de les quals van arribar a projectar-se 492 en 45 cines de tota la ciutat de Xangai. El 2019, l'estat espanyol està present en el festival amb quinze pel·lícules, de les quals tres tenen participació valenciana en la producció.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next