El govern espanyol dona 31 milions al Consell per a potenciar la millora de l'eficiència energètica en empreses

L'IVACE gestionarà els fons que subvencionaran entre el 30% i el 50% del cost dels projectes empresarials per a optimitzar el consum energètic
15 abril 2019 17:57h
Les ajudes promouran inversions en substitució d'equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d'energia. 

VALÈNCIA. El País Valencià rebrà un total de 31,19 milions d'euros del Ministeri de Transició Ecològica per a la concessió d'ajudes a les indústries que duguen a terme mesures d'eficiència energètica en els seus processos productius, segons publica el BOE.

Aquestes subvencions seran gestionades per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i pretenen reforçar "significativament" les que l'IVACE desenvolupa en el mateix àmbit. Seran cofinançades amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020.

Podran accedir grans, xicotetes i mitjanes empreses. Les ajudes, en funció de la grandària de cada companyia, oscil·laran entre el 30% i el 50% dels costos dels projectes, avança la Generalitat en un comunicat.

En la convocatòria es donaran suport a actuacions de millora de la tecnologia en equips i processos industrials, amb l'objectiu de reduir el consum d'energia final. 

Les ajudes promouran inversions en substitució d'equips i instal·lacions, així com sistemes auxiliars consumidors d'energia, per altres que utilitzen tecnologies d'alta eficiència energètica o la millor tecnologia disponible. La intenció és disminuir el consum energètic i les emissions de CO2 de les instal·lacions industrials.

Paral·lelament, aquestes subvencions donaran suport a la implantació de sistemes de gestió energètica que permeten racionalitzar i optimitzar el consum energètic. L'IVACE compta amb línies de suport per a facilitar la introducció de mesures d'eficiència energètica en les empreses, a la qual se sumarà la dotada amb fons estatals.

El sector industrial representa entorn del 32% del consum total d'energia que es produeix al País Valencià. Per això, la factura energètica de les empreses representa una de les principals despeses dins de l'estructura de costos i repercuteix directament en la seua competitivitat, com ha destacat el conseller d'Economia, Rafa Climent.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next