El Ministeri autoritza un transvasament del Tajo al Segura de 20 hectòmetres cúbics per al maig

Un mínim de 7,5 hectòmetres cúbics es destinaran únicament a proveïments urbans
14 maig 2019 13:28h
La sequera que pateix la conca del Segura es veurà alleujada amb l'autorització del transvasament. / EUROPA PRESS

TOLEDO. El Ministeri per a la Transició Ecològica ha autoritzat un nou transvasament de 20 hectòmetres cúbics des dels embassaments d'Entrepeñas i Buendía a través de l'aqüeducte Tajo-Segura.

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts l'ordre del Ministeri per a la Transició Ecològica que pren nota de la proposta de la Comissió Central d'Explotació de l'Aqüeducte Tajo-Segura, celebrada el passat 7 de maig, perquè s'autoritze aquest transvasament de 20 hectòmetres. L'ordre ministerial entrarà en vigor aquest dimecres, l'endemà de la publicació al BOE.

En qualsevol cas, l'ordre recorda que, segons es preveu en la disposició addicional cinquena del memoràndum que regula l'explotació del transvasament, han d'assegurar-se sempre almenys 7,5 hectòmetres cúbics al mes per als proveïments urbans. D'altra banda, es destaca que les regles d'explotació del transvasament asseguren que les demandes de la demarcació hidrogràfica del Tajo estaran "completament ateses".

També recull que l'Índex d'Estat Global de la conca del Segura es manté en prealerta per sequera, que es veurà alleujada amb l'autorització del transvasament.

next