El Ministeri de Justícia demana a la Fiscalia que investigue les agències de ventres de lloguer 

El govern estatal recorda que el lloguer de ventres és una pràctica prohibida per la legislació espanyola i que per això les empreses que operen a l'Estat recorren a tercers països
12 agost 2019 17:56h
Dones amb l'uniforme roig d''El conte de la Serventa' en una protesta a València contra els ventres de lloguer. Imatge d'arxiu.

VALÈNCIA. El Ministeri de Justícia ha sol·licitat a la Fiscalia General de l'Estat que inicie una investigació sobre les activitats de les agències de ventres de lloguer que operen a l'estat espanyol.

En una nota de premsa, el govern estatal recorda que la gestació per ventres de lloguer és una pràctica prohibida per la legislació espanyola i que les agències que ofereixen aquests serveis a l'estat espanyol es lucren mitjançant aquesta activitat il·legal que realitzen en tercers països.

L'executiu també té en compte altres circumstàncies, com ara que en eixos països es vulneren els drets de les dones gestants i que, de vegades, es fan passar per fills xiquets nascuts sense cap relació genètica amb les parelles.

Tot això, sense perjudici de donar solució a les situacions de fet que s'hagen creat atenent l'interés superior del menor.

next