El Ministeri de Sanitat dona per finalitzat el seguiment del brot de listeriosi a l'estat espanyol

L'últim cas confirmat pel consum de carn La Mechá, de l'empresa sevillana Magrudis, va començar a presentar símptomes el 15 de setembre
30 setembre 2019 12:55h
Imatge d'arxiu d'un laboratori fent proves per a detectar la presència del bacteri 'Listeria monocytogenes'. / WIKIMEDIA COMMONS

VALÈNCIA. El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha finalitzat el seguiment del brot de listeriosi en l'àmbit estatal, segons han confirmat a Europa Press fonts ministerials. 

El Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri, va publicar aquest divendres un informe de fi de seguiment del major brot per aquesta causa en la història de l'estat espanyol –ocasionat pel consum de carn La Mechá, de l'empresa sevillana Magrudis–, quan ja s'ha estabilitzat el nombre de casos i s'ha controlat la situació. 

En el seu informe, el Ministeri de Sanitat puntualitza que no es pot "descartar" la detecció d'algun cas aïllat nou durant les pròximes setmanes, "ja que el període d'incubació de la malaltia pot ser llarg i que la distribució del producte ha sigut àmplia", encara que consideren que aquest extrem resulta "poc probable". "Tampoc es pot descartar la detecció de xicotets brots familiars, causats pel consum de productes que puguen tindre consumidors finals en els seus domicilis i que no hagen sigut rebutjats", van afegir. 

L'últim cas confirmat va iniciar símptomes el 15 de setembre i només s'han confirmat cinc casos durant aquest mes. Fonts del Ministeri, consultades per Europa Press, també argumenten sobre aquest tema que la carn contaminada "té una caducitat de tres mesos" i que "es va immobilitzar tota la producció fabricada des del maig".

Segons les dades del Ministeri, el brot ha afectat 226 persones, principalment a Andalusia, amb 216 casos. Aquest divendres, després del tancament de l'informe, la Conselleria de Salut i Famílies andalusa va confirmar un nou cas, però no està recollit en eixe document del Ministeri.

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next