El Ministeri de Sanitat prepara una guia per als metges que atenen els bebés afectats pel fals omeprazol

El Defensor del Pacient ha sol·licitat aquest mateix dilluns un protocol per a tractar els xiquets amb hipertricosi
9 setembre 2019 17:13h
Carcedo ha realitzat aquest anunci en resposta a les preguntes dels mitjans, després que el Defensor del Pacient haja sol·licitat al Ministeri de Sanitat aquest mateix dilluns un protocol per a atendre els bebés amb hipertricosi. / PIXABAY

SANTANDER. La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha anunciat que des de l'Agència del Medicament, en col·laboració amb els professionals del sistema, s'està elaborant una guia clínica perquè els bebés afectats d'hipertricosi –malaltia que es caracteritza per l'excés de borrissol a tot el cos– a causa de l'administració per error de fals omeprazol reben un tractament "homogeni".

Carcedo ha realitzat aquest anunci en resposta a les preguntes dels mitjans, després que el Defensor del Pacient haja sol·licitat al Ministeri de Sanitat aquest mateix dilluns un protocol per a atendre els bebés amb hipertricosi.

"S'està fent una guia clínica per als professionals que tinguen algun xiquet atés i se'ls proporcionarà; ells saben perfectament manejar aquestes situacions, però és millor que hi haja un tractament homogeni", ha explicat la ministra abans d'inaugurar un curs sobre vacunes en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo.

El Defensor del Pacient ha afirmat aquest dilluns en un comunicat de premsa que aquests xiquets –una vintena fins al moment a Cantàbria, Andalusia i el País Valencià– "no estan sent ni valorats ni atesos" per a comprovar les possibles "seqüeles", a més de l'excés de borrissol, que els ha causat aquesta "irresponsable equivocació".

En aquest sentit, assenyala que, segons les mares, "els metges no volen atendre" aquesta situació "mentre no hi haja protocol", un fet que al seu judici no s'entén "perquè la sola sospita que poden patir alguna seqüela de cor, fetge o renyó ja hauria de ser suficient". Per això, sol·licita a la ministra que "prenga les mesures que posen fi a aquest tipus de desatenció que ni entenem ni és normal".

next