El Ministeri de l'Interior enviarà un reforç d'antidisturbis a Catalunya per a l'1 d'Octubre

Fonts de la policia espanyola assenyalen que el reforç es podria ampliar de cara a la sentència del procés
25 setembre 2019 17:18h
Alguns mitjans situen aquest reforç en aproximadament 200 agents. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. El Ministeri de l'Interior té previst enviar un reforç d'agents de la Unitat d'Intervenció de la policia espanyola pels dos anys de l'1-O per a "garantir la seguretat". Així ho han confirmat a l'ACN fonts policials i del Ministeri, que no volen concretar-ne la xifra i que afegeixen que no n'hi ha cap de tancada i que pot variar.

Alguns mitjans de comunicació situen aquest reforç en uns 200 agents antidisturbis. Les mateixes fonts de la policia espanyola assenyalen que el reforç es podria ampliar de cara a la sentència del procés, prevista per als dies vinents. Els antidisturbis custodiaran edificis i infraestructures de l'Estat, com ara la delegació del govern espanyol, les comissaries, l'aeroport del Prat i el port de Barcelona.

La policia espanyola no té previst assumir competències en seguretat ciutadana, que corresponen als Mossos d'Esquadra, llevat que els ho demanen, segons assenyalen fonts del Ministeri de l'Interior. Els agents s'enviaran de forma progressiva i amb consens amb els Mossos, amb qui tenen una col·laboració "constant, estreta i fluida", assegura el Ministeri.

next