El Ministeri de l'Interior revoca la declaració d'utilitat pública a l'associació ultracatòlica HazteOir

L'entitat ja no podrà accedir a desgravacions fiscals ni a subvencions després que el govern espanyol haja considerat que promou activitats contràries a l'interés general
5 febrer 2019 14:22h
L'entitat va passejar per diferents punts de l'Estat un autobús amb un lema transfòbic.

MADRID. El Ministeri de l'Interior ha revocat la declaració d'utilitat pública a l'associació ultracatòlica HazteOir a causa de la polèmica campanya de l'autobús. Segons ha avançat la Cadena Ser i ha confirmat l'ACN, el Ministeri ha optat per retirar-li la declaració d'utilitat pública, ja que considera que la campanya anava en contra de determinats col·lectius i de l'interés general.

L'entitat va passejar per diferents punts de l'Estat un autobús amb el lema 'Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen. Si naces hombre, eres hombre. Si eres mujer, seguirás siéndolo'. Quan l'entitat va presentar la memòria d'activitats on constava aquesta campanya, el Ministeri ja va obrir un expedient que ara ha resolt. La decisió es pot recórrer.

Així, HazteOir ja no figura en el registre d'associacions considerades d'utilitat pública. El Ministeri de l'Interior els ha revocat aquesta declaració perquè considera que la polèmica campanya de l'autobús transfòbic és contrària a "l'interÉs públic" i que va contra determinats col·lectius. Això suposa que aquesta entitat ja no podrà beneficiar-se de desgravacions fiscals ni accedir a subvencions públiques.

La decisió del Ministeri de l'Interior es pot recórrer davant el mateix Ministeri en el període d'un mes i posteriorment davant l'Audiència Nacional. 

next