La ministra d'Hisenda es compromet a assumir el deute de la Marina

María Jesús Montero ha participat en una trobada amb Ximo Puig, Sandra Gómez i empresaris a València
15 maig 2019 16:50h
Puig es mostra convençut que amb el nou govern socialista hi haurà "avanços" en la reforma del finançament. / PSPV

VALÈNCIA. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, s'ha compromés aquest dimecres a València al fet que el govern espanyol assumirà el deute de la Marina amb l'ICO. Així ho ha explicat la ministra en el marc de la trobada que ha mantingut junt amb el president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, i la candidata a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, amb agents socials valencians.

La dirigent socialista ha mostrat el seu compromís a "donar viabilitat al Consorci de la Marina assumint el deute amb l'ICO", cosa que, segons ha recordat, "va tindre el seu reflex en uns Pressupostos Generals que la dreta i l'independentisme van tombar". Segons ha indicat, per al govern socialista "és un compromís ineludible que la Marina siga un espai en el qual es puguen crear totes condicions que permeten generar ocupació i desenvolupar polítiques d'innovació, i que donen un valor afegit fonamental a aquesta ciutat i a aquesta comunitat autònoma".  

Tant el president de la Generalitat en funcions com la candidata socialista a l'Alcaldia de València han valorat que el ministeri que dirigeix María Jesús Montero va presentar al gener "els millors pressupostos de la història per a la Comunitat Valenciana i la ciutat de València". 

En aquest sentit, el president de la Generalitat s'ha mostrat convençut que a partir que es constituïsca el govern espanyol hi haurà "avanços" en la reforma del sistema de finançament i en la solució per a la Marina.

D'altra banda, sobre el transport metropolità, la ministra en funcions ha ressaltat que el suport a l'Autoritat de Transport Metropolità de València "va tindre el seu reflex en el pressupost", amb una partida de deu milions d'euros. "Ens semblava de justícia que l'Estat contribuïra en una major dimensió", ha exposat.

També ha posat en valor les inversions en infraestructures que incloïen els pressupostos del 2019, amb el 10% d'inversions estatals per al País Valencià i "amb la garantia que s'han elaborat per part d'un ministre que el coneix molt bé", el de Foment, el valencià José Luis Ábalos.

next