La ministra d'Indústria ajorna la visita a Ford Almussafes prevista per al 9 de febrer

Reyes Maroto busca una "data alternativa" que no caiga en cap de setmana
4 febrer 2019 17:15h
El dia 21 de febrer està previst que la direcció de Ford Europa visite la planta d'Almussafes. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La visita que la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, havia anunciat a la planta de Ford Almussafes (la Ribera Alta) el pròxim 9 de febrer, s'ajorna a la recerca d'una altra "data alternativa" que no caiga en dissabte, quan la fàbrica està tancada, segons ha pogut saber Europa Press.

La titular d'Indústria, Comerç i Turisme va anunciar aquesta trobada a la fi de gener després d'una reunió a València amb el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i els secretaris generals de CCOO-PV, Arturo León, i UGT-PV, Ismael Sáez. 

La seua intenció, segons va explicar, és "tractar de primera mà" i "en primera persona amb els responsables" d'aquesta empresa "quina és la situació" de la planta. En aquest context preveu abordar, igual que està fent "amb tot el sector", com actuar cap a una "transició ordenada" en el sector de la mobilitat i l'automobilisme.

Febrer serà un mes amb moviment a la fàbrica d'Almussafes, on el pròxim 18 de febrer arranquen les eleccions sindicals. Habitualment, les votacions arrancaven en el torn de nit i s'estenien a la resta de torns l'endemà però, en aquesta ocasió, es començarà a votar a les 10.00 hores i està previst tancar urnes sobre la una de la matinada. En l'actualitat, UGT és la força majoritària entre els representants dels treballadors.

L'equip directiu europeu al complet, a Almussafes

Tres dies després, la direcció de Ford Europa, encapçalada pel seu president, Steven Armstrong, desembarcarà en la factoria valenciana. El 21 de febrer està prevista la seua arribada a les instal·lacions d'Almussafes per a revisar la situació de la fàbrica, continuar amb el disseny del pla de reestructuració del seu negoci a Europa i analitzar la situació del futur llançament del nou Kuga, ha explicat el delegat d'UGT en la planta, Carlos Faubel.

Es tracta de la primera vegada que l'equip directiu europeu al complet es reuneix en la factoria valenciana –l'única que Ford té a Espanya–. Aquest tipus de trobades, ha recordat Faubel, se solen fer a Colònia (Alemanya), encara que ara que la companyia nord-americana està replantejant el seu negoci al vell continent, viatjarà primer a la seua fàbrica a Romania i una setmana després vindrà a Almussafes.

next