El ministre de l'Interior compareixerà al Congrés per a explicar les incidències en el recompte del 26M

La ministra portaveu atribueix a "errors humans" les diferències de vots que estan provocant canvis en el repartiment d'escons i regidories
31 maig 2019 14:35h
Celaá ha dit que donarà totes les explicacions i ha defensat el sistema de recompte electoral espanyol, que ha qualificat com un dels més "ràpids i segurs del món". / EFE

MADRID. La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha confirmat que el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, compareixerà al Congrés per a explicar les "incidències" que s'han produït en el recompte de les eleccions del 26 de maig, com havia sol·licitat ja el PP. 

Celaá ha dit que donarà totes les explicacions i ha defensat el sistema de recompte electoral espanyol, que ha qualificat com un dels més "ràpids i segurs del món". Segons ha dit, hi ha hagut problemes pel "criteri" adoptat per l'empresa que bolcava els resultats a la web. Ara bé, segons Celaá, això no ha provocat cap ball en regidories ni escons de parlaments autonòmics. 

Els problemes s'han donat a l'hora de revisar les actes que, a mà, es complementen la nit electoral a cada mesa. Segons Celaá, són "errors humans que es produeixen a totes les eleccions".

next