Planas es reuneix aquesta setmana amb les autonomies i els sectors afectats pels aranzels per a fer front comú

El ministre d'Agricultura en funcions creu que hi ha marge de negociació entre els Estats Units i la Unió Europea per a anul·lar "totalment o parcialment" la llista de productes perjudicats
7 octubre 2019 10:35h
Planas va precisar que l'impacte econòmic rondaria aproximadament els 1.000 milions d'euros per al sector agroalimentari espanyol, sent els sectors del vi, oli, olives i cítrics els més afectats per aquesta decisió de l'administració de Donald Trump. / EUROPA PRESS

MADRID (EP). El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, es reuneix aquesta setmana amb les autonomies i els sectors afectats amb l'objectiu de consensuar un front comú davant l'anunci del president dels Estats Units, Donald Trump, d'imposar aranzels del 25% als productes agrícoles.

En concret, segons va explicar, el 'full de ruta' del govern espanyol se centrarà a intensificar els contactes comunitaris aquesta setmana; a això se suma la reunió d'aquest dilluns amb les comunitats autònomes i demà amb els sectors afectats, amb la finalitat d'establir una posició comuna d'Espanya "en la defensa dels interessos de tots".

"Ens sembla inacceptable que el sector agroalimentari espanyol estiga patint les represàlies comercials en relació amb un conflicte aeronàutic", va afirmar el titular d'Agricultura en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres divendres passat, en la qual ja va reconéixer, no obstant això, que existeix marge de negociació entre els Estats Units i la Unió Europea per a anul·lar "totalment o parcialment" la llista de productes afectats.

Durant la seua compareixença, el titular d'Agricultura va explicar que l'Organització Mundial del Comerç ha autoritzat els EUA a imposar aranzels a productes procedents de la UE per fins a 7.500 milions de dòlars (6.841 milions d'euros) a l'any.

En aquest sentit, Planas va precisar que l'impacte econòmic rondaria aproximadament els 1.000 milions d'euros per al sector agroalimentari espanyol, sent els sectors del vi, oli, olives i cítrics els més afectats per aquesta decisió de l'administració de Donald Trump.

next