Un minut de silenci, una ofrena floral i 'El cant dels ocells' recorden a Barcelona les víctimes del 17-A

L'Ajuntament organitza un acte sobri sense parlaments per a homenatjar dos anys després de l'atac les 16 persones mortes 
17 agost 2019 10:29h
Els familiars i les víctimes de l'atemptat han estat els principals protagonistes de l'acte i els primers a fer les ofrenes. / ELISENDA ROSANAS, ACN

BARCELONA. Autoritats i familiars de les víctimes de l'atemptat gihadista del 17 d'agost del 2017 han retut homenatge a les 16 persones mortes en un acte organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats del Terrorisme (UAVAT) al Pla de l'Os, el lloc on la furgoneta de Younes Abouyaaqoub va acabar el seu recorregut. 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat la representació institucional al costat del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; el president del parlament català, Roger Torrent; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; el president del Senat, Manuel Cruz, i representants dels partits polítics. 

L'homenatge ha sigut un acte breu amb un minut de silenci. També s'ha fet una ofrena floral de clavells blancs i s'ha interpretat per part d'un violoncel·lista El cant dels ocells. Els familiars i les víctimes de l'atemptat han estat els principals protagonistes de l'acte i els primers a fer les ofrenes.

Tant la Generalitat de Catalunya com l'Ajuntament de Barcelona han organitzat també una recepció i un acte de recolliment, respectivament, per als familiars i tancats al públic i a la premsa.

next